„Susitikime su Brazilijos lietuviais džiunglėse dalyvavo daktaras Vitas Kiaušas, jo iš gatvės paimta ir užauginta daugiavaikė šeima ir vietinė brazilė, kurios tėvas kilęs iš Lietuvos. Labiausiai susidomėjau Vito kaimynu, kuris į susitikimą atsinešė gitarą ir uždainavo lietuvišką folklorą“, - pasakoja jaunosios kartos režisierius.

Brazilijos džiunglių valstijoje Rondonijoje gyvenantis 47 -erių advokatas João Damasceno Bispo de Freitas lietuviškai dainuoti išmoko ne atsitiktinai.

Damasceno pasakoja, kad lietuvių misionierius Aleksandras F. Bendoraitis dar 18 nesulaukusį jaunuolį priėmė dirbti į pirmos modernios Amazonės ligoninės labarotoriją. Kadangi Damasceno turėjo gražų balsa, A. Bendoraitis jį pradėjo kviesti į džiunglių vakarėlius, kuriuose lankydavosi misionieriaus rėmėjai iš Prancūzijos, Vokietijos ir Šveicarijos.

„Jis man paniūniavo šaltinėlio melodiją, o aš atrinkau akordus - tai buvo mėgstamiausias jo kūrinys“, - sako per 30 metų kūrinio vis dar nepamiršęs advokatas. „Lietuva turėtų būti nuostabus kraštas - visi lietuviai, kuriuos sutikau čia, Brazilijoje, man labai padėjo“, - nostalgiškai prisimena Damasceno.

Filmavimo komanda kviečia prisidėti prie ekspedicijos čia: http://igg.me/at/savehisfilm

Plačiau apie filmą: http://aleksandrasdidysis.lt/