Lenkijos Respublikos ambasada Vilniuje ir DELFI organizuoja įrašų apie Lenkiją lietuviškoje „Vikipedijoje“ konkursą. Konkurso tikslas – įrašų apie Lenkiją lietuviškuosiuose „Vikipedijos“ puslapiuose išplėtimas, t.y. naujų straipsnių kūrimas ir esamų papildymas.

Konkursas vyks dviejose kategorijose:

1) kategorija, apimanti 3 svarbias 2014 metais Lenkijoje plačiai minimas metines: laisvės atgavimo 25-metis, įstojimo į NATO 15-metis bei įstojimo į ES 10-metis.

2) bendra kategorija (be apribojimų, vienintelis kriterijus – tematika, susijusi su Lenkija) – geriausias straipsnis arba daugiausia straipsnių Lenkijos tematika, paskelbtų „Vikipedijos“ lietuviškuosiuose puslapiuose.

Konkurso dalyviai turės sukurti ir/arba plačiai papildyti ir/arba išversti į lietuvių kalbą straipsnius apie Lenkiją. Konkursui teikiami įrašai turi būti tiesiogiai susiję su Lenkija, pvz., žinomų lenkų, Lenkijos kultūros, mokslo, tradicijų, istorijos ir t. t. tema. Konkurso nugalėtoju taps autorius, kuris pateiks daugiausia pavadinimų apie Lenkiją „Vikipedijos“ lietuviškuosiuose puslapiuose – vertinama bus visų pirma turinio atžvilgiu, mažiau, nors į tai taip pat bus atsižvelgiama, apimties atžvilgiu.

Dalyvių sukurti tekstai bus publikuojami DELFI Pilietis rubrikoje. Pabrėžiame, kad juose gali būti pateikiama tik tikra ir etiška informacija, patraukli ir įdomi skaitytojui. Redakcija pasilieka teisę įrašų nepriimti, jei jie pasirodys netinkami ar per mažai susiję su Lenkija.

Dalyvavimo konkurse sąlyga – užsiregistravimas ir sukurtų ir/arba papildytų ir/arba išverstų straipsnių nuorodų kartu su vartotojo pavadinimu bei pašto adresu atsiuntimas el. paštu malgorzata.mozyro@msz.gov.pl ir kamile.baubinaite@delfi.lt (pavadinimas „Konkursas – Vikipedija“) iki š. m. lapkričio 14 d. (imtinai)

Konkurse gali dalyvauti pilnamečiai asmenys. Straipsnį galima rengti ir dviese. Konkursas vyks iki lapkričio 14 d. Konkurso rezultatai bus paskelbti ne vėliau kaip per dvi savaites nuo konkurso pabaigos Lenkijos Respublikos ambasados tinklalapyje http://www.wilno.msz.gov.pl/lt/wilno.lt ir DELFI portale.

Konkursui galima teikti: naujai sukurtus įrašus, papildytus ir/arba pataisytus ankstesnius įrašus, išplėstas straipsnių užuomazgas bei kitomis kalbomis „Vikipedijoje“ pateiktų įrašų vertimus. Šie straipsniai turi būti parašyti pagal „Vikipedijos“ taisykles, tai yra, skelbiami pagal „Creative Commons“ licencijas, turi būti įmanoma juos patvirtinti, straipsniai turi būti nešališki ir išreikšti visas nuomones.

Konkurso nugalėtoju taps asmuo daugiausiai tekstų pateiks autorius.

Papildomi apdovanojimai gali būti skiriami ir už ypač kruopščiai paruoštus įrašus.

Vertinant darbus bus atsižvelgiama į straipsnių turinį bei jų formą, kuri turi atitikti įrašų formatavimo „Vikipedijoje“ reikalavimus, turi būti be rašybos, gramatinių ir stilistinių klaidų.

Pagrindinis konkurso (abiejose kategorijose) prizas – kelionė dviem savaitgaliui į Varšuvą, Krokuvą ar Gdanską. Garantuojamas skrydžio lėktuvu bei apgyvendinimo viešbutyje išlaidų apmokėjimas. Abiejų konkurso kategorijų nugalėtojai per dvi savaites nuo konkurso rezultatų paskelbimo dienos privalės pateikti į kelionę vykstančių asmenų duomenis bei jiems tinkamą kelionės datą, kad galėtume nupirkti aviabilietus ir rezervuoti viešbutį (dviem asmenims 2 nakvynes savaitgalį (nuo penktadienio iki sekmadienio) su pusryčiais). Papildomi prizai: už antrą vietą – planšetinis kompiuteris, už trečią – knygos ir albumai apie Lenkiją, CD diskeliai su lenkų muzika.

Užsiregistravimas dalyvauti konkurse reiškia sutikimą su visomis jo taisyklėmis.

Informuojame apie konkurso „Atsiųsk įrašus apie Lenkiją Vikipedijoje“ laimėtojus. Pirmą vietą metinių kategorijoje užėmė Katarzyna Kuckiewicz, o bendroje kategorijoje pirmą vietą užėmė Simonas. Abiems dalyviams dovanojama kelionę į jų pasirinktą Lenkijos miestą.

Antrą vietą bendroje kategorijoje užėmė Katarzyna Kuckiewicz, o metinių kategorijoje – Violeta Tymul. Jos abi gaus planšetinius kompiuterius.

Trečią vietą metinių kategorijoje užėmė Tadeusz Fedorowicz, o bendroje kategorijoje – Rysard Sylobryt. Jiems bus įteiktos knygos, plokštelės ir suvenyrai.

Sveikiname visus dalyvius ir dėkojame už didelį įsitraukimą bei įspūdingą įrašų skaičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)