Moteris apsilankė keliuose prekybos centruose – „Rewe“, „Lidl“ ir „Miuler“ – kur įamžino kosmetikos ir maisto prekių kainas.

„Manau, kad kainų skirtumas akivaizdus, kadangi esu priversta šiuos „einamus“ dalykus pirkti čia ir vežtis namo, kadangi ten kainos – ne pagal lietuvišką atlyginimą“, – rašė skaitytoja.

Tiesa, ji neslėpė negalinti teigti, kad visos prekės Vokietijoje pigesnės – skaitytoja atkreipė dėmesį, kad kai kurie maisto produktai Vokietijoje ir brangesni, tačiau to negalėjo pasakyti apie kosmetiką, kvepalus.

Moters fotografuotų kosmetikos ir higienos prekių kainas, galite pamatyti žemiau:

Palyginus kelių jos atsiųstų kosmetikos ir higienos prekių kainas su lietuviškomis, pateiktomis internetinėse parduotuvėse, skirtumą kai kuriais atvejais iš tiesų galima pastebėti. Nors kai kurios prekės, pavyzdžiui, tam tikri šampūnai, Lietuvoje pardavinėjamos būna ir didesnėse pakuotėse, paskaičiavus, kiek kainuoja 100 ml minėto šampūno, kai kurių prekių kaina Vokietijoje kaina buvo mažesnė apie 0,10-0,15 euro centų, tokio paties dydžio pakuotės prekės kaina vienoje parduotuvėje buvo mažesnė beveik euru. Buvo ir tokių atvejų, kai Lietuvoje mažesnės prekės pakuotė kainavo daugiau nei didesnė – Vokietijoje.

Tiesa, tai kai kuriais atvejais negalioja palygintoms akcijinėms prekėms – Lietuvoje taikant nuolaidą, kai kurios prekės buvo pigesnės nei Vokietijoje.

Skiriasi ir kai kurių maisto produktų kainos, pavyzdžiui, skaitytojos nufotografuotus traškučius vienur Lietuvoje galima įsigyti pigiau, saldainius – brangiau.

Pati skaitytoja teigė pastebėjusi, kad vienos rūšies sūrio mažesnė pakuotė, razinos Lietuvoje kainuoja brangiau.

Moters fotografuotų maisto prekių kainas galite pamatyti žemiau:

Kviečiame svetur gyvenančius lietuvius – pasidalykite pastebėtomis kainomis užsienyje! Kur, jūsų manymu, pigiau – svetur ar Lietuvoje? Laiškų laukiame el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kaina“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (702)