DELFI susisiekė su 30 vištų auginančia Rita, kuri papasakojo, kad tokį didelį ir sunkų – 193-194 gramus – sveriantį kiaušinį jos vištos padėjo pirmą kartą. Iš pradžių kiaušinis svėrė 194 g., vėliau jo svoris, pasak pašnekovės, sumažėjo iki 193 g. Pastarąją savaitę moteris kiaušinio nesvėrė.

Vis dėlto, kol kas Lietuvoje didžiausio vištos kiaušinio rekordas – 190 g sveriantis kiaušinis, vištos padėtas 1992 m. Svilių kaime (Biržų r.)., tad Rita jau suskubo rengti dokumentus įregistruoti naujam rekordui įregistruoti.

Moters teigimu, vištomis ji kaip nors išskirtinai nesurūpinanti ir jas augina tik savoms reikmėms. Pati dėl didelio rasto kiaušinio nustebusi moteris sakė, jog įtaria, kad kiaušinio viduje gali būti kitas kiaušinis.

Ir jūsų višta padėjo milžinišką kiaušinį, o gal pavyko užauginti įspūdingą daržovę ar rasti daugybę grybų? Dalinkitės pozityviomis naujienomis su DELFI Piliečiu el.p. pilieciai@delfi.lt!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)