Gyvenimo pokyčius lėmė knyga

„Mano gyvenimo pokyčiai prasidėjo tada, kai šalį ištiko ekonominė krizė, – teigė verslininkas. – Galima sakyti, kad tuo metu asmeninė krizė ištiko ir mane. Tiesiog taip sutapo. Ir štai į mano rankas atsitiktinai pateko viena knyga. Ji buvo tokia įdomi, kad perskaičiau per dieną.“

Egidijus tikino, kad per dieną perskaityta knyga pakeitė jo požiūrį į gyvenimą, įkvėpė pozityvaus mąstymo.

„Nuo to laiko nesiskiriu su knygomis ir skaitau kasdien. Tai darydamas vis tobulėju, nes sugebu jas pritaikyti sau“, – dėstė klaipėdietis.

Organizavo seminarus

Egidijus pasakojo, kad saviugda domėjosi jau nuo pat jaunystės, o prieš šešerius metus su kolega ėmėsi organizuoti savęs pažinimo seminarus.

„Paskaitų temos buvo labai įvairios: laiko planavimas, saviugda, motyvacija, pasitikėjimas savimi. Jas vesdavo dėstytojai, lektoriai ir įvairūs kiti specialistai“, – kalbėjo verslininkas.

Klaipėdiečio teigimu, ši veikla padarė įtaką ir jo paties ateitį. Seminaruose sukaupta patirtis padėjo toliau sėkmingai tobulėti, o gyvenimą ėmė lydėti ir knygos.

Jo žodžiais, svarbu atrasi knygas, kurios patinka, tačiau vaikinas pabrėžė, kad ne jos, o patys žmonės keičia savo gyvenimus.

„Viskas prasideda mūsų mintyse, kurios vėliau tampa veiksmais. Turime savo mintis pakreipti teisinga linkme ir pradėti sau svarbius pokyčius“, – patirtimi dalinosi motyvacinių knygų leidėjas.

Taupo laiką

Pradėjęs nuo spausdintinių knygų skaitymo, klaipėdietis ilgainiui ėmė klausyti audio įrašų, kurie, anot jo, taupo laiką, lavina atmintį ir skatina tobulėjimą. „Įrašų klausiausi nuolat: vairuodamas, sportuodamas ir net ruošdamas maistą“, – pasakojo klaipėdietis.

Vyras teigė, kad audio knygos praverčia žmonėms, kurie dažnai užsiima veikla, kai negali skaityti, bet puikiai geba įsisavinti informaciją. „Vairuodami automobilį ar eidami gatve žmonės neskaito knygų, tačiau gali jų klausytis. Taip laikas produktyviai išnaudojamas“, – sakė jis.

„Kadangi pačių lietuviškų audio knygų buvo mažai, kilo idėja įkurti įmonę, kuri užsiimtų tokių įrašų parengimu. Nebijojau šio iššūkio, sukaupiau visą savo drąsą ir taip gimė mano verslas“, – prisiminė Egidijus.

Parengtas motyvacines knygas, galima atsisiųsti ir į telefoną. Tai, Egidijaus teigimu, taip pat galima išnaudoti, mat tuomet klausytis įgarsintų knygų galima bet kur ir bet kada.

Knygos keičia gyvenimus?

Anot verslininko, klausant knygų lavinama garsinė atmintis, o kartais informacija įsimenama net geriau, nei skaitant. „Įrašų galima klausyti daugybę kartų, o štai perskaitytų knygų žmonės dažniausiai antrą kartą neskaito. Manau, kad tai išeitis tiems, kurie nori įsisavinti visą knygose pateiktą informaciją, o laiko tam neranda“, – sakė klaipėdietis.

Audio įrašų leidėjas mano, kad gyvenimo pokyčiai išklausius knygas priklauso nuo pačių klausytojų. „Negaliu teigti, kad jeigu informacija išklausoma, ji keičia gyvenimą. Viskas priklauso nuo pačio žmogaus. Kita vertus, yra daugybė sėkmės pavyzdžių. Vienas jų – aš“, – šypsodamasis kalbėjo Egidijus.

Verslininkas pasakojo, kad dabar jis gyvena visiškai kitaip nei prieš šešerius metus. Egidijui nesvetima joga, muzika bei vis patiriami nauji iššūkiai.

Verslininkas džiaugėsi, kad klausydamas knygų įgijo daug žinių ir patirties. Jis suprato ir tai, kad viską reikia daryti čia ir dabar, nes atidėliojant svajones, jos greičiausiai nebeišsipildys.

Keliauja po pasaulį

Viena Egidijaus svajonių – apkeliauti pasaulį ir pažinti įvairius žmones, kraštus ir kultūras. Deja, dažnai kelionės dėl įvairių priežasčių būdavo atidedamos, tačiau kai Egidijus įsitikino, kad jeigu to nepadarys dabar, nebeiškeliaus niekad, savo gyvenimo svajonę ryžosi pradėti įgyvendinti.

Šiuo metu klaipėdietis jau aplankė Portugaliją, Kroatiją, Kiprą, Norvegiją, Tailandą, o jo planuose – daugybė egzotiškų ir dar nepažintų šalių. Jis džiaugėsi, kad vadovaudamas audio knygų leidybos įmonei, gali sau leisti užsiimti šia veikla ir keliaudamas. Informatikos mokytoju anksčiau dirbęs vaikinas pripažino, kad būdamas pedagogu, galimybės dažnai vykti į užsienį neturėjo, nes reikėjo nuolat vesti pamokas mokykloje. Rodos, išsilaisvinęs iš šių pančių Egidijus tapo tik dar laimingesnis.

Sėkmingų žmonių sekta

Teigiama, kad kiekvienas savo sėkmę įsivaizduoja vis kitaip. Vis dėlto, neretai kyla ir ginčų, kokį žmogų galima vadinti laimingu. Atsiranda ir skeptikų, kurie sako, kad savęs motyvavimas tėra akių dūmimas, o istorijos apie laimingo gyvenimo paieškas – laužtos iš piršto.

Štai kai kurie kritikai sako, kad motyvacinė literatūra gadina žmogų, nes šis esą yra išlepinamas pagyrų, pradeda nuolat reikalauti dėmesio ir nebežino, ko nori iš savo gyvenimo.

Egidijus teigė, kad iš kritikų lūpų skriejantys žodžiai yra neteisingi. „Esu kartą girdėjęs iš žmonių, kad motyvacinių knygų skaitytojai ar klausytojai yra sektantai, – juokdamasis pasakojo Egidijus. – Tokiems galiu atsakyti, kad jau verčiau rinksiuosi sėkmingų ir laimingų žmonių sektą, o ne tų, kurie nuolat skundžiasi blogu gyvenimu ir verkia dėl nesėkmių. Manau, kad kiekvienas turi pasirinkti tai, kas patinka.“

Pašnekovas tikino, kad norint tapti laimingu žmogumi, reikia klausytis savo širdies. „Svarbu jausti savo širdimi ir daryti tai, ką ji sako. Tuomet viskas bus gerai“, – sakė vaikinas.

„Motyvacinės audio literatūros paklausa vis didėja. Vadinasi, žmonėms to reikia. Manau, kad mūsų šalis juda tinkama pozityvaus mąstymo linkme, kyla sėkmingo gyvenimo lygis. Manau, kad viskas, kad ir po truputį, tvarkosi“, – tikino Egidijus.