Gargždai ypatingi savo gamta. Šalia miesto vinguriuojanti upė Minija traukia žvilgsnį ir savo išskirtine juosta, ir sodria žaluma ir gėlėmis, išsodintomis įvairiose centro vietose. Ne kartą teko girdėti, kad Gargždai – labai švarus ir žalias miestas. Daug tradicinių švenčių, pramogų, renginių. Mėgstamiausia mano vieta – kavinė, neįprastu pavadinimu „Lijo“.

Čia gimė labai daug garsių žmonių, kurių nuveikti darbai, pasiekimai reikšmingi ne tik gargždiškiams. Krepšinio aistruoliai tikrai žino komentatorių Robertą Petrauską. Taip pat žinomas krepšininkas Marius Prekevičius, kurį laiką žaidęs „Lietuvos ryto“ komandoje. O kas nepažįsta gargždiškio futbolininko Armino Narbekovo? Futbolo komanda „Gargždų Banga“ labai prisidėjo prie miesto garsinimo.

Miesto vardas tikriausiai kilęs nuo bendrinio žodžio gargždas („graužas, žvyras“). Praeitis didinga ir garbinga. Labiausiai man čia patinka žmonės – ramūs ir draugiški žemaičiai, mėgstantys bendrauti, darbštūs. Ypač daug jaunimo ir mažų vaikų.

Gargždai – augantis miestas, kuriame yra šiuolaikiškas kino teatras, 3250 vietų sporto aikštynas ir net baseinas. 2015 m. Gargždų pakraštyje, Gamyklos gatvėje pradėtas vystyti Gargždų Industrinis Parkas, kurio pramoninės ir komercinės paskirties teritorijų bendras plotas yra 9.3 ha. Tikimasi, kad naujasis GIP pritrauks užsienio investicijų, sukurs papildomų darbo vietų ir aplinkiniuose rajonuose gyvenantiems žmonėms ir garsins Gargždų miesto vardą kitose valstybėse.

Nors šiandien gyvenu kitur, bet labai myliu šį miestą dar ir dėl to, kad jame patyriau daug laimingų akimirkų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Gyvenate mažame Lietuvos miestelyje arba kaime ir tuo didžiuojatės? Kviečiame visiems papasakoti, kuo ypatinga jūsų gyvenvietė.Galbūt čia gražiausia pasaulyje gamta? Galbūt jūsų kaimynė – geriausia ūkininkė? Galbūt per pastaruosius metus jūsų miestelis nepaprastai išgražėjo? Kuo labiausiai didžiuojatės?

Šis konkursas - puiki galimybė, kad apie jūsų mylimą kraštą sužinotų visa Lietuva.

Penkių geriausių rašinių autorių laukia puikūs prizai – metinė pasirinkto žurnalo prenumerata. Rinktis galite iš šių žurnalų: „Moteris“, „Tavo vaikas“, Panelė“, „Cosmopolitan“, „Mano namai“, „Geo“.

Jūsų pasakojimų, nuotraukų ir video lauksime iki spalio 5 dienos el.paštu pilieciai@delfi.lt arba čia.