Kaip DELFI pasakojo renginio dalyvė Aušra (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.), ji jau prieš mėnesį pradėjo planuoti kino vakarą. Nusipirko bilietus internetu „Tiketoje“ ir nekantriai laukė, kada galės dviese pabūti su vyru ir pažiūrėti gerai įvertintą filmą.

„Su vyru nusprendėme rugpjūčio 16 d. vakarą nueiti į kino teatro „Pasaka“ organizuojamą „Kiną po žvaigždėmis“ Valdovų rūmuose. Išsirinkome žiūrėti dar „Kino pavasario“ metu norėtą pamatyti filmą „Tobuli melagiai“. Jis turėjo prasidėti 21.30 val., tačiau atėjome dar likus pusvalandžiui. Labai nustebome, kai pamatėme tikrai ilgą eilę ir ji buvo sudaryta ne iš dviejų žmonių, o iš keturių ar penkių, tad galite įsivaizduoti kokia „stora“ ir ilga ji buvo. Ji tęsėsi iki pat Šventaragio gatvės“, – pirmaisiais įspūdžiais dalinosi ji.

Moteriai iškart sukėlė įtarimą, kaip tiek žmonių tilps, be abejo, ne guminiame Valdovų rūmų kieme.

„Aišku, pasitaikė ir gudručių, kurie vis įlįsdavo, atseit, pamatę draugus ir taip „įsitrindavo“. Mums greitai tai pradėjo kelti nerimą, kadangi nesupratome, kaip kieme, kur turėjo būti rodomas filmas, buvo įmanoma sutalpinti nesibaigiančią eilę žiūrovų“, – DELFI aiškino Aušra.

Šiek tiek atsidususi pridūrė, kad po ilgo stovėjimo eilėje, galų gale, jiems pavyko patekti į vidų.

„Ilgai laukėme, bet šiaip ne taip pasiekėme įėjimą, kur tikrino bilietus, ir patekome į kiemelį. Ten, žinoma, didžioji dalis vietų jau buvo užimta, bet, mūsų laimei, dar pavyko rasti laisvų – galinėse eilėse. Nors seansas turėjo prasidėti 21.30 val., viduje buvome tik 21.45 val. ir man pažvelgus atgal – išvydau tokio paties ilgio eilę, vėl nusidriekusią iki minėtos gatvės. Mūsų draugams irgi pavyko įeiti, bet filmą pradėjus rodyti 21.50 val., jie įėjo tik 22.10 ir praleido net 20 minučių“, – tikino ji.

Nespėjusiems patekti į vidų – nei filmo, nei pinigų

Moterį labiausiai papiktino tas faktas, kad jos taip kruopščiai planuotas vakaras galėjo sugriūti dėl organizatorių neatidumo, kadangi kiti kino mėgėjai, irgi iš anksto pirkę bilietus, dėl vietos trūkumo neįleisti.

„Daug žmonių nepateko turėdami bilietus ir jiems buvo pasakyta, kad pinigai nebus grąžinami. Atsiprašau, bet aš pati pirkau du bilietus, kurie kainavo po 5,84 Eur ir, manau, kad tai nemaži pinigai. Taip pat man liūdniausia, kad aš, mažo vaiko mama, tikrai ilgai turėjau planuoti savo laiką, kad galėčiau turėti tokį laisvą vakarą. Todėl specialiai pirkau bilietus iš anksto, kad surasčiau žmones, kurie prižiūrėtų dukrą.

Suprantu, kaip pati jausčiausi, jei manęs paskui neįleistų. Tiesa, jau po filmo, prie išėjimo durų stovinčios mergaitės dalino „Pergalės“ šokoladus ir atsiprašinėjo už nepatogumus, bet jie neatpirks patirto streso ir kitiems šuniui ant uodegos nuėjusių nepigių bilietų“, – nepasitenkinimo neslėpė ji.

Kasos darbuotojams – minios pyktis

Kita mergina Daiva (pavardė redakcijai žinoma – aut. past.) DELFI teigė, kad tai jau buvo trečias kartas, kai ji ir jos draugas bandė patekti į „Kiną po žvaigždėmis“ . Pasak Daivos, du ankstesni seansai buvo atšaukti dėl prasto oro – lijo lietus. Tačiau trečiajam seansui pasiruošė rimčiau – nusipirko bilietus ne tik iš anksto, bet dar ir VIP vietas, bet į seansą vis tiek nepateko.

„Manau, organizatoriai turėjo puikiai žinoti, kad bilietų pardavė daugiau nei yra vietų. Kol „atstovėjome“ eilėje, filmas jau buvo įpusėjęs. Taip pat papiktino atsakingų asmenų abejingumas, kai niekuo dėti kasos darbuotojai turėjo vieni atlaikyti minios pyktį. Viena įtūžusi porelė taip stipriai reikalavo grąžinti pinigus, kad šie krapštė jiems savo „grynus“ pinigus“, – apie nepavykusį vakarą dėstė mergina.

Ji tuo pačiu paminėjo, kad organizatoriai pasiūlė toliau lankytis „Kine po žvaigždėmis“ arba nueiti į filmą „Pasakos“ kino teatre, tačiau po trečio nesėkmingo karto nieko nebenori.

„Kino po žvaigždėmis“ feisbuko paskyroje irgi netrūksta kitų žiūrovų skundų, kurie sutinka, kad atėjus pirkti bilietų vietoje, jų gali nebelikti, bet įsigyjus juos prieš dvi savaites, pinigai privalo būti grąžinti.

Sprendžia dilemą dėl kompensacijų

DELFI paprašius pakomentuoti žiūrovus ir kinomanus papiktinusią situaciją, „Pasakos“ atstovai iš bendro pašto atrašė, kad yra kalbamasi su klientais ir taip pat nori visų nuoširdžiai atsiprašyti.

„Labai atsiprašome tų žiūrovų, kurie vakar į filmą pateko jam jau prasidėjus ar nepateko apskritai. Vakar sulaukėme rekordiškai didelio žiūrovų kiekio ir mūsų darbuotojai tiesiog fiziškai nespėjo aptarnauti tokio didelio skaičiaus žmonių per tokį trumpą laiką.

Tam, kad kuo daugiau žiūrovų spėtų patekti į kiemą, filmą pradėjome rodyti vėliau (21:50), tačiau negelbėjo ir tai. Mums labai nemalonu, kad nukentėjo mūsų ištikimi žiūrovai, prisiimame visą atsakomybę. Jeigu nutiko taip, kad vakar nepatekote į filmą, kviečiame susisiekti asmeniškai - parašykite mums el. paštu į pasaka@kinopasaka.lt, mūsų administratorė su jumis susisieks.

Į likusius „Kino po žvaigždėmis“ seansus kviečiame ateiti truputėlį anksčiau – žiūrovus pradedame įleisti likus valandai iki numatytos filmo pradžios. Dar kartą jūsų atsiprašome ir tikimės jūsų supratimo“, – apgailestavo organizatoriai ir DELFI patikino, kad su susisiekusiais žmonėmis yra bendraujama asmeniškai ir sprendžiamas klausimas dėl kompensacijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)