Jubiliejiniame, X-ajame tarptautiniame festivalyje „Europos kinas ir dieną, ir naktį“ kovo 21 d. apsilankiusi žiūrovė piktinosi, kad kino salėje sėdėjęs jaunimas triukšmavo gerdami šampaną. Į redakciją paskambinusi moteris buvo nepatenkinta ir renginyje vykusio vertimo kokybe. Ji pasakojo, kad festivalyje kalbas sakant garbiems svečiams, vertėja netiksliai persakė jų žodžius, kuo stebėjosi ir į renginį atėjusios anglų kalbos mokytojos. Pasak skaitytojos, buvo bėdų ir su renginio metu rodomos juostos titrais – jie dingdavo, taip pat buvo išversti netiksliai.

Pašnekovė pasakojo, kad ne pirmą kartą lankosi tokio pobūdžio renginiuose, tačiau anksčiau su tokiomis bėdomis nebuvo susidūrusi – apie jas ji mėginusi informuoti ir kino centro darbuotoją. Šį radus neva paaiškėjo, kad švenčiamas kitam centro darbuotojui artimo žmogaus gimtadienis.

DELFI kreipusis į kino centrą „Garsas“, jo kino programų koordinatorė Kornelija Norkevičiūtė atsakė į skaitytojos nusiskundimą. Ji pripažino klaidą, kad renginyje nebuvo profesionalaus vertėjo. „Taip atsitiko dėl to, kad planuose nebuvo vertimo, tik du svečiai atvyko be vertėjo, todėl jų trumpas kalbas mėgino išversti mūsų darbuotojas. Vertime klaidų, kaip ir minėjau, buvo, tačiau gana nedidelių, galbūt vertė ne visai nuosekliai, bet vertėja stengėsi perduoti visą informaciją, apie ką kalbėjo svečiai“, - nurodė K. Norkevičiūtė.

Vis tik, ji patikino, kad kalbant apie bėdas dėl filmų titrų, šie buvo patikrinti iš anksto, o ir iš žiūrovų nusiskundimų nebuvo gauta. „Atidarymo vakarą dvejose kino centro salėse buvo parodyti šeši filmai. Visų filmų titrai yra patikrinami iš anksto, o kadangi daugiau nei vieno nusiskundimo nėra gauta, tikrai sunku komentuoti apie tai, kuriame filme žiūrovė įžvelgė tariamas klaidas“, - pakomentavo K. Norkevičiūtė.

Ji sakė apie jokio gimtadienio šventimą kino salėje taip pat negirdėjusi. „Festivalio atidarymas buvo didelė ir graži šventė tiek panevėžiečiams, tiek miesto bei kino centro „Garsas“ svečiams. Į atidarymo vakarą susirinko per septynis šimtus žmonių, kino seansai vyko dvejose salėse, todėl nedidelio triukšmo, žmonių „migracijos“ tarp salių nepavyko išvengti. Bet tai natūralus dalykas, esant tokiam žmonių skaičiui. Pačių seansų metu triukšminga nebuvo, ypač tokio, kuris trikdytų žiūrėti filmą, ar būtų sunku girdėti. Apie kažkokio gimtadienio šventimą jokios informacijos taip pat neturime, todėl pakomentuoti negalime“, - kalbėjo kino centro „Garsas“ atstovė.

Vis tik, pasak pašnekovės, nusiskundimų dėl prasto renginio kokybės nebuvo gauta. „Kaip ir minėjau, daugiau panašaus pobūdžio skundų negauta, tad labai nesmagu, kad vienai žiūrovei renginyje kilo nesklandumų, kiek kalbėjome su aptarnaujančiu personalu, kino centro darbuotojais, niekas neprisiminė, kad būtų į juos kas nors kreipęsi ir išsakę panašaus pobūdžio problemas. Vis tik norėtume žiūrovės atsiprašyti ir kviečiame sugrįžti į gerą nekomercinį kiną, bet galbūt daugiau ne atidarymo vakarą, bet visą savaitę, skirtą festivaliui. Tikrai į kitus seansus tokio žmonių antplūdžio nebūna, salėse daug ramiau“, - teigė K. Norkevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)