Į režisieriaus kėdę atsisėdo populiarus juodaodžių komedijų specialistas, režisierius Malcolmas D. Lee, žinomas iš tokių komedijų kaip „Slaptasis brolis“ bei „Sveikas sugrįžęs, Roskai Dženkinsai!“. Į pagalbą kino kūrėjui ateina ir sunkioji artilerija, patys broliai Weinsteinai prodiuserių pareigose. Kino kūrėjai kviečia žiūrovus pamatyti dar vieną juodojo humoro kupiną filmą, parodijuojantį populiariausias paskutinių metų juostas, bei tiesiog smagiai praleisti laika monstrų, kvailių ir žinomų žmonių kompanijoje.

Apie ką mes čia…

Jaunos poros namuose pradeda vykti keisti dalykai. Paranormalių reiškinių kamuojamiems įsimylėjėliams tenka griebtis įvairiausių priemonių, norint apsaugoti save bei vaikus nuo artėjančios nelaimės. Tik, deja, blogis yra pernelyg šmaikštus, kad taip lengvai paleistų nevykėlius, apsigyvenusius jo namuose, nepajuokavęs su jais.

Kūrinio vidus

Prisimenant puikius ir gana originalius pirmus šios franšizės darbus, kuriuos išties galima pavadinti parodijos filmais, tenka nuliūsti. Tiesiog kraupus ir nesmagiai pateikiamas įvairiausių filmų mišinys, kuris taip nejuokingai pateikiamas, jog net sunku suvokti, kad prie filmo dirbo patys Weinsteinai su Zuckeru.

Kaip pagrindą scenaristai šį kartą paėmė dvi siaubo žanro juostas. Kūrėjų taikiniu tapo „Paranormalių reiškinių“ serija bei neseniai kinuose rodytas siaubo trileris „Mama“. Pajuokauti iš tokių filmų jiems nelabai sekėsi. Tiesiog visiškai neskoningas juokelių pateikimas. Nors kritika matoma plika akimi, tačiau nei vienas kartas nepriverčia pasijuokti – liūdina tik toks filmo kūrėjų bejėgiškumas ir neoriginalumas.

Nesmagiai yra bandoma juokauti ir iš tokių filmų kaip Darreno Aronofsky šedevro „Juodoji gulbė“, įsimintino fantastinio trilerio „Beždžionių planetos sukilimas“, siaubo filmų satyros „Namas girios glūdumoj“, šiurpių „Grėsmingo“ ir „Piktųjų numirėlių“ ar net paties Christophero Nolano unikalaus kūrinio „Pradžia“. Būtent „Pradžios“ parodija yra labiausiai vykusi, o ir pavaizdavimas gana smagus. Nors ir nekelia juoko, bet žiūrisi taip pat smagiai kaip ir kadaise pasirodę pirmieji „Paties baisiausio filmo“ filmai.

Filme - pokalbiai apie nieką, net ir dialogais nesugebama prajuokinti žiūrovų, laukiančių stebuklo šio nykaus filmo peržiūroje. Išsisėmę kūrėjai įrodo, jog su kiekviena dalimi vis labiau „važiuojama į lankas“. Kartais reikia sustoti tinkamu laiku, o tas laikas buvo būtent 2006 metai, kai pasirodė ne itin vykusi ketvirta dalis. Įdomu, jog penktas numeris filmų serijoms nėra sėkmingas. Tą įrodė prieš kelis mėnesius pasirodęs penktasis „Kietas riešutėlis“.

Neapsieinama ir be rasizmo temos. Išjuokiami juodaodžiai ir jų kultūra, tačiau ne tokiu atviru būdu kaip sugebėjo Sethas McFarlane‘as filme „Tedis“. Keista, jog filmo metu nebuvo parodijos šiam triukšmingam praeitų metų projektui, nors plakatuose yra pavaizduotas nešvankus meškiukas.
Nykus ir neskoningas penktas dublis, kuris, ačiū Dievui, yra paskutinis lašas šiai franšizei. Tikėkimės, jog ateityje nebus sukurta daugiau tokių juostų, nes jos tiesiog niekina kino vardą.

Techninės pusės ypatumai

Specialieji efektai, kurie visada darė nemažą poveikį pirmuose šios filmų serijos darbuose, yra ne tik prasti – jie tiesiog apgailėtini. Operatoriaus darbas, montažas, garso montažas tiesiog nykus. Vienintelis šviesus momentas – tai tam tikrų scenų neblogos dekoracijos (ypač „Pradžios“ parodijoje) bei žaismingas garso takelis. Visa kita – tai pašaipa iš žiūrovo ir didelis spjūvis jam į veidą.

Aktorių kolektyvinis darbas

Nenuostabu, jog visų ankstesnių dalių pagrindinio personažo atlikėja Anna Faris atsisakė suvaidinti šiame filme. Į jos vietą buvo surasta Ashley Tisdale. Kraupu žiūrėti į jos fizionomiją. Jokios charizmos ar atsidavimo projektui. Džiugina tik tas faktas, jog filme pasirodo vienintelis franšizės senbuvis – aktorius Simonas Rexas. Netrūksta ir kitų gana žinomų aktorių gvardijos, bet ir jie yra bejėgiai patemti tokį nieko verta filmą ant savo pečių.

Juostos metu sutinkame ir Snoop Doggą, Terry Crewsą, Heather Locklear, Mike‘ą Tysoną, seniai pamirštą aktorių Jerry O‘Connelą ar net Molly Shannon su Charle‘ių Sheenų ir Lindsay Lohan. Visiems jiems turi būti gėda, jog nusifilmavo tokiame niekingame ir neskaniame filme.
Verdiktas

Pats baisiausias filmas 5“ – tai pats blogiausias, visais aspektais visiškai niekam tikęs kultinės parodijų filmų serijos darbas, kuris nė akimirkai nesukelia jokios šypsenos. Nieko vertas scenarijus, silpna techninė pusė ir tiesiog neapsakomai prastos vaidybos kupina juosta yra kartu ir vienas blogiausių šiais metais kinuose pasirodžiusių projektų.

Bendras vertinimas: 1/10