Vasarą už kurą tenka mokėti 800 litų

Mūsų šeima susidaro iš keturių asmenų. Pajamos, mano ir vyro kartu sudėjus, yra 3000-3500 Lt. Ačiū Dievui, jau vienas vaikas yra pilnametis ir gyvena su mergina pas JOS tėvus! Mes esame nepasiturintys tėvai ir padėti savo sūnui finansiškai negalime.

Patys neseniai baigėme mokėti paskolą už butą. Jau beveik 12 metų statome sodo namelį. Niekaip negalime iki galo įsirengti. Paskolą imti bijome – nenorime rizikuoti, nes patys suprantate, kaip dabar yra su darbais. Vyras daro viską pats. Žmonių nesamdome. Parduoti savaitgaliai ir vasaros sodui!

Labai lengvai galime suskaičiuoti finansus. Susimokame už butą apie 500 Lt vasarą, o 800 Lt – žiemą, už kurą atsieina 500-600 Lt žiemą ir vasarą iki 700-800 Lt, nes reikia į sodą važinėti. Taip pat reikia paminėti, kad tėvus retai aplankome, nes jie gyvena už 250 km. Tai kainuoja!

Kiek kainuoja maistas, buities prekės mėnesiui, tikriausiai minėti nereikia.Visoms šioms išlaidoms lieka iki 2000 Lt. Nei kažkokių kelionių kiekvienais metais su šeima negalime sau leisti, nei su draugais kavinėje susitikti, nes vienas pasisėdėjimas, žiūrint į valgiaraščio kainas, o ne į tai, ką norėtum suvalgyti, atsieina bent 100 Lt.

Trumpiau kalbant, esame darbingi, dirbame, o kokybiško gyvenimo NĖRA. Taupai taupai ir dar su šeimos nariais reikia kovoti, kad taupytų. Tai ar čia normalus gyvenimas? Norisi ir drabužėlio gražesnio, ir su visa šeima išvykti nors kartą per metus, bet negalime sau šito leisti, nes kelionė penkiems asmenims (skaičiuoju, jei važiuotų vyresnysis sūnus su mergina) kainuotų bent 10 tūkst. Lt. Va jums ir atsakymas į visus klausimus. Ačiū Dievui, kad dar nesergame, nors stomatologo paslaugos kainuoja taip pat nemažai pinigų. Visiems linkiu geros sveikatos ir nepasiduoti blogoms emocijoms.

Nežino, kas uždirba 2000 Lt

Esame paprasti darbuotojai – mūsų šeimos pajamos yra 3300 Lt. Mes – keturių asmenų šeima: du moksleiviai ir mes su žmona. Kas mėnesį atiduodame 300 Lt paskolos, už mokesčius (įskaičiuojant ir mokestį už telefonus) – apie 500 litų, tad mums lieka 2500 Lt. Ir ką – šiaip ne taip išgyvename, o ne gyvename...

Tegu paskaito šiuos mūsų paprastų darbuotojų laiškus Lietuvos valdininkai, kuriems ir 100 tūkst. Lt yra mažas atlygis. Niekaip nesuprantu, kaip yra skaičiuojamas vidutinis darbo užmokestis, siekiantis 2000 Lt, kai paprastas darbuotojas jo neuždirba.

Pasidalinkite savo patirtimi – kokių pajamų reikia jums, norint oriai gyventi sostinėje? Kokios Jūsų šeimos išlaidos? Galbūt pastebėjote, kaip skiriasi išgyvenimo kaina Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose?

Savo patirtimi galite pasidalinti žemiau arba čia:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (378)