Bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad 18.22 val. kelyje Alytus-Simnas apvirto nuo kelio nuvažiavęs sunkvežimis "Daf FTXF 105" su malkų kroviniu.

Buvo iškviesti policijos pareigūnai, medikai ir ugniagesiai - pranešta, kad žmonės prispausti.

Atskubėjus pagalbai, vienas žmogus jau buvo negyvas. Jį iš sunkiasvorio automobilio nuolaužų ugniagesiai vadavo apie porą valandų.

Žuvo vilkiko kabinoje buvęs Lietuvos Respublikos pilietis R. Š., gimęs 1963 m., kuris dirbo įmonėje vairuotoju. Sužalotas kitas kabinoje buvęs Baltarusijos pilietis S. A. gim. 1977 m., kuris taip pat dirbo įmonėje vairuotoju.

Policijos pareigūnų duomenimis, S. A. sužalojimai nesunkūs, tačiau jam nustatytas 2,11 prom. girtumas. Ligoninėje paimtas kraujas tiksliam alkoholio kiekiui kraujyje nustatyti. Vyras uždarytas į areštinę.

Pro avarijos vietą važiavę DELFI skaitytojai užfiksavo įvykį. Skaitytojas Evaldas neslėpė buvęs sukrėstas kraupios žmogaus žūties.

"Su dauguma pravažiuojančių žmonių tapome šio šiurpaus įvykio liudininkais... Iki pat paskutines minutes tikėjome, kad žmogus, suspaustas kabinoje, dar gyvas. Bet... Amžinąjį atilsį jam. Norėčiau padėkoti visiems gelbėtojams, kurie prisidėjo prie gelbėjimo operacijos. Jie dirbo puikiai, organizuotai. Gaila, kad tai nepadėjo žmogui. Man, kaip ne ekspertui, pasirodė, kad žuvęs žmogus miegojo "spalnyke", nes vairuotojo erdvė buvo mažai suknežinta. O dabar jis vairuotojas ginasi... O aš dar jam norėjau savo striuke atiduoti, nes atrodė sušalęs, - dalijosi laukimo akimirkomis Evardas. - Šiame video Jūs matote paskutines sekundes prieš ištraukiant mirusį žmogų. Toliau nefilmavau. Juk žuvo žmogus. Tylos minute pagerbėme jį visi.. Linksmu ir saugiu Jums 2014, mielieji...".

DELFI dėkoja skaitytojams už nuotraukas ir filmuotą medžiagą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)