Nekreipdamas dėmesio į tai vairuotojas važiavo toliau, tik retkarčiais išlipdavo ir apipildavo ratą vandeniu.

Viskas būtų gerai, jeigu atidarant duris dūmai neplistų į vidų ir žmonėms netektų stovėti užsidengus veidą. Taip važiavome iki pačios paskutinės maršruto stotelės, Skalvių stotelės... Troleibuso unikalus numeris – 2668.

Ir klausimas toks: ar Vilniaus savivaldybei nereikėtų pagalvoti apie troleibusų parko atnaujinimą? Ar bent jo sutvarkymą?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Situaciją dėl keleivės skundo pakomentavo UAB „Vilniaus viešasis transportas“ antrojo troleibusų parko vyriausiasis inžinierius Alfredas Mocka:

„Vairuotojas, sugedus autobusui ar troleibusui:

1) Išlaipina keleivius, kviečia techninės pagalbos automobilį, transporto priemonė remontuojama vietoje arba velkama į įmonę remontui;

2) Išlaipina keleivius ir su transporto priemone važiuoja į įmonę remontui;

3) Jei įmanoma, siekiant suteikti mažiau nepatogumų keleiviams, vairuotojas neišlaipina jų, važiuoja į galinę stotelę, kur paima rezervinę transporto priemonę, o sugedusią palieka.

Taip nutiko ir šiuo atveju – vairuotojas pasiekė paskutinę maršruto stotelę ir pasikeitė transporto priemonę. Gedimas nebuvo pavojingas (kaito stabdžių kaladėlės), vairuotojas jas aušino vandeniu.
VVT visos transporto priemonės išvažiuoja į maršrutus techniškai tvarkingos. Įmonėje reguliariai atliekami planiniai aptarnavimai ir remontai pagal grafiką, priklausomai nuo ridos. Taip pat atliekami remontai  pagal vairuotojų paraiškas. Atsirandančių gedimų dirbant maršrute išvengti neįmanoma ir jie pasitaiko.“

UAB „Vilniaus viešasis transportas“ Reklamos ir rinkodaros skyriaus viršininkė Skirmantė Mačionė nurodė, kad Vilniaus viešojo transporto parkas per pastaruosius metus atnaujintas 60 naujų transporto priemonių. Planuojama, kad dar apie 100 naujų transporto priemonių į gatves išvažiuos su privačiais vežėjais. Tam šiuo metu rengiamas ir konkursas.

Norite pasidalinti savo patirtimi? Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: