Trečiadienis, mano kelionė iš Vilniaus į Briuselį.

Tiesioginio skrydžio ryte kol kas nėra, bet yra per Varšuvą, persėdimas mažiau nei valanda, nieko baisaus. Priartėjus prie Briuselio lėktuvas pradeda sukti ratus, pilotas praneša, kad 15 minučių turėsime palaukti savo eilės.

Po 15 minučių esame informuojami, kad dėl techninių kliūčių Briuselio oro uostas uždarytas, visi lėktuvai nukreipiami į aplinkinius oro uostus; mes turbūt skrisome į Amsterdamą. Hmm, Amsterdamas, galvoju, galėjo būti ir blogiau.

Po kelių minučių pilotas praneša, kad Amsterdamo oro uostas mūsų priimti negali, todėl skrendame į Diuseldorfą. Aš pradedu svarstyti, kiek kilometrų dar gali nuskristi šis lėktuvas. Nusileidžiame Diuseldorfe, pilotas informuoja, kad užsipilsime kuro, „susitvarkysime popierius“ ir už poros valandų skrisime į Varšuvą, o iš ten artimiausiu skrydžiu – į Briuselį.

Artimiausiu skrydžiu, žinoma, kuriame bus vietų. Greitai telefone pasižiūriu traukinių tvarkaraštį ir nusprendžiu atgal į Varšuvą neskristi. „Online“ nusiperku bilietus iš oro uosto į Kiolną, o iš ten – tiesiai į Briuselį. Persėdimui bus 10 minučių. Paprasta.

Oro uoste laukiu traukinio. Švieslentė informuoja, kad jis vėluos 5 minutes. Ok. Po penkių minučių paaiškėja, kad vėluos šiek tiek daugiau. Pagaliau atvažiuoja. Telefone pasitikrinu iš kurio tako Kiolne išvyks traukinys į Briuselį – pasiruošiu labai greitam persėdimui.

Atvykęs greitai peršoku į kitą traukinį ir ieškau 26 vagono ir 84 vietos. Ateinu – užimta. Išprašau kažkokį vokietuką, jis pasimuisto, bet nesiginčija. Patenkintas įsitaisau, Briuselyje būsiu už dviejų valandų, planai beveik nesutrikdyti. Traukinys pajuda, išsitraukiu knygą ir girdžiu: „Thalys sveikina jus, išvykstame į Paryžių“.

P.S.: nacionalinės avialinijos neapsaugotų nuo elektros tiekimo sutrikimų Briuselio oro uoste ir nuo keleivių žioplumo

Esate taip pat patyrę įvairiausių nesklandumų kelionėje ir norite apie juos papasakoti? O gal galite pasidalinti patirtimi, kaip keliaujant tokių nesklandumų išvengti? Norite duoti patarimų keliautojams> Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: