Ar jis užmerkia akis aplaidžiai kelio tiesimo darbus atliekančiai kompanijai? Ar 24 mln. litų, skirti Lietuvos automobilių kelių direkcijos šiai atkarpai rekonstruoti, naudojami purvo kelio
atkarpai tiesti?

Atvykite ir pabandykite įveikti šią atkarpą. Nelikite abejingi tokiems aplaidiems kelio tiesimo darbams. Pasirodo, gyvename Europos Sąjungoje, o Lietuvą kuriame tarsi gyventume Afrikoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI primena, kad šiuo metu vyksta kelio „Smiltynė – Nida“ rekonstrukcija: kelias platės metru, pavyks išsaugoti apie 200 pačių vertingiausių medžių. Blogiausioje apie 10 kilometrų ilgio atkarpoje tarp Nidos ir Preilos gyvenviečių darbai prasidėjo trečiąją rugsėjo savaitę. Jie kainuos apie 24 milijonus litų. Kada darbai bus tęsiami toliau – iki Smiltynės – priklausys nuo finansavimo.

„Pradėsime nuo blogiausios atkarpos. Tuomet bus galima galvoti apie darbų vykdymą etapais.<...> Po kelerių metų turėtume džiaugtis neblogu keliu iki Smiltynės prieplaukos“, – yra vylęsis Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Pradėjus remontą, kurį laiką ribojimas ir eismas. „Manau, kad iki vasaros sezono įmanoma padaryti 2 juostų pravažiavimą, nors pagal sutartį darbų pabaiga numatyta kitų metų pabaigoje. Be abejo, dar liks šlaitų tvarkymas, bet svarbiausia, kad dėl kelio tiesimo atostogų metu nenukentėtų poilsiautojai“, – anksčiau kalbėjo Automobilių kelių direkcijos direktorius Skirmantas Skrinskas.

Tai vienintelis kelias, jungiantis Smiltynę, Nidą, nusidriekiantis ir į Kaliningrado sritį. Nuolat Neringoje gyvena vos kiek daugiau nei 2000 žmonių, tačiau vasaromis kurortą aplanko apie pusė milijono turistų.