Mokausi Panevėžyje, todėl kiekvieną dieną važiuoju su viešuoju transportu. Esu taip pat nusivylusi dauguma vairuotojų, nes labai nepagarbiai elgiasi su žmonėmis. Skaičiau straipsnį apie Vilniaus vairuotojus, nusprendžiau parašyti ir apie Panevėžio transporto vairuotojus.

Teko matyti jauną porą, kurie pirko bilietėlius iš vairuotojo. Panelei pardavė, turbūt davė taip, kaip jam patiko, o jaunuolį pasiuntė švilpt, mat juk davė labai smulkiai, kad jam teko skaičiuoti. Žinoma, bilietėlio niekas jam nepardavė. Važiavo kaip zuikis, kol pats nepamatė kontrolierių.

Mačiau, kaip ranką iškišęs vairuotojas jam padavė bilietėlį ir tą patį už pusę kainos! Kontrolieriai įlipę prisikabino prie jo, kodėl tik dabar išsimušė bilietėlį, bet laimingai išsigynė, jog vairuotojas tik dabar jį padavė. Ačiū Dievui, kad dar nepaprašė parodyti pažymėjimo.

Kitą įvykį pamenu, kaip vairuotojas durimis nutrenkė išlipusįjį. O prieš tai net nepastebėjo, jog jis nori išlipti, kol pastarasis nepradėjo šaukti net kelissyk - „Vairuotojau! Išleiskit!“. Žinoma, išlipęs ir dar nutrenktas vairuotoją aprėkė, bet jam nė motais! Nekreipdamas dėmesio, neatsiprašydamas nuvažiavo. Įpykau tada ir aš. Kaip taip galima?

Vakare įlipusi į transportą išgirdau šaukiantį vairuotoją ant senyvo amžiaus žmogaus, kuris paklausė, koks autobuso numeris. O kai dar paprašė pakartoti, nes neišgirdo, vairuotojas pradėjo rėkti: „Tu ne tik aklas, bet dar ir kurčias!“. Tiesą pasakius, labai nemalonu stebėti tokias situacijas. Iškart norisi tokius paskųsti, kad išmestų iš darbo.

Važiuodama toliau kitoje stotelėje pamačiau žmogų, prašantį parduoti bilietėlį, bet vairuotojas nepatenkintas pradėjo burnoti, kad iškart įlipus reikia nusipirkti. O senyvo amžiaus žmonių, kiek suprantu, jo manymu, gerbti nereikia. Nebekalbu apie tai, kad ir man teko susidurti su nemalonia situacija, kai vairuotojas pasivargino atidaryti duris, nors aš už jų stovėjau. Teko bėgti pro kitas duris.

Vairuotojams trūksta pagarbos kitiems žmonėms. Galiu tik vieną pagirti, kuris esant paskutinei stotelei pasisiūlė pavežti toliau. Bet šis gerasis vairuotojas buvo jaunas žmogus. Tokiam ir malonu dėkoti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Susidūrėte su viešojo transporto bėdomis? Norite pasidžiaugti šia sistema? Pasidalinkite savo pasakojimu el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Viešasis transportas“