Akcijoje  taip pat dalyvavo Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos, “Elmos” progimnazijos, specialiosios mokyklos, pradinės mokyklos mokiniai ir darželio-lopšelio “Pušelė” auklėtiniai.

Labai džiugu, kad visos švietimo įstaigos labai geranoriškai priėmė kvietimą dalyvauti šventėje. Smagu, kad   Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija daugelį metų organizuodama  tradicinį bėgimą "Tiltas iš praeities į dabartį", draugiškai priėmė  į savo teritoriją,  ir palaikė organizatorius bei visus   akcijos dalyvius...

Kazlų Rūdos miesto mokyklų moksleiviai su Lietuvos vėliavos spalvų balionais susirinko į gimnazijos stadioną ir sustojo, sudarydami trijų Lietuvos vėliavos spalvų ratus. Nors sustoti į ratelius nebuvo lengva, rateliams trūko  tikslumo, tačiau mokinių grupės atrodė spalvingai ir nuotaikingai.

Mokinius pasveikino Kazlų Rūdos pagrindinės mokyklos atstovai – akcijos organizatoriai.

Moksleiviai šoko ir dainavo lietuvių liaudies žaidimą „Graži mūsų šeimynėlė šiandien susirinko...“

Lietuvos vėliavos spalvomis nušvito aikštė, kai mokiniai šoko rateliuose. Po šokio mokiniai skandavo “Aš myliu laisvą Lietuvą”, “Lietuva,  Lietuva, tu laisva”, O garsus „Valio Lietuvai“ nuvilnijo per visą Kazlų Rūdą.

Po akcijos šventė tęsėsi gimnazijos alėjoje. Mokiniai, laikydami rankose balionus, sudarė taką tradicinio bėgimo “Tiltas iš praeities į dabartį” dalyviams. Šį bėgimą nuo Prezidento Kazio Griniaus paminklo iki Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos daug metų organizuoja Kazio Griniaus gimnazijos bendruomenė. Skambėjo patriotinės dainos. Parbėgusius moksleivius šimtai laukusiųjų sveikino šūkiais ”Valio”…
Visi buvo pakiliai nusiteikę, džiaugėsi bendravimu ir aktyviu dalyvavimu nuostabioje šventėje.

Dėkojame visoms švietimo įstaigoms, dalyvavusioms šventėje.