Jachtos "Muffin" (LTU1302) įgula: kapitonas Nedas Šinkūnas su žmona Viktorija bei buvęs parlamentaras, liberalas Erikas Tamašauskas su žmona Indre padėjo skęstantiesiems.

Pastebėtina, kad nė vienas iš valtyje plaukusių asmenų nevilkėjų gelbėjimosi liemenių (valtyje buvo tik viena liemenė) ir tik vienas iš keturių asmenų mokėjo plaukti, pastarojo bandymai uždėti liemenę sąmonę prarandančiai draugei vos nesibaigė jos mirtimi.

"Priplaukus prie apverstos valties pastebėjome, kad moteris ištikta šoko ir buvo beprarandanti sąmonę", - pasakojo E. Tamašauskas, kuris ranka sugriebė skęstančiąją. Dar keletas akimirkų ir ji galėjo paskęsti.

Pasak, radijo stoties EXTRA FM savininko N. Šinkūno, prie gelbėjimo operacijos prisijungė jaunas vyras banglentininkas ir greitaeigio katerio "Rugilė" įgula. „Šoko ištiktą moterį, kuri beveik nereagavo į aplinką, laikomą jaunojo sportinko, kateris "Rugilė" nutempė kranto link, o mes, apverstą valtį ir į ją įsikabinusius tris asmenis, pririšę prie jachtos lynu lėtai plaukdami nutempėme į krantą. Tai buvo vienintelė galimybė juos išgelbėti, kadangi nuo alkoholio apsvaigusių asmenų nebūtų pavykę įkelti į aukštus bortus turinčius laivus", - sakė N. Šinkūnas.

Įgulos vardu dėkojame jaunam vaikinui (nežinome nei vardo, nei pavardės) bei greitaeigio katerio "Rugilė" įgulai už greitą reagavimą į situaciją ir pagalbą.