Eigirdas pasakojo, kad sužinojęs apie tai, kad visi taksistai gali darbuotis oro uoste, taip pat nusprendė nuvykti ten. Vis dėlto, skaitytojas vaizdo įraše įamžino, kaip buvo pasitiktas kitų ten dirbančių taksistų.

Vaizdo įraše matyti, kad kiti taksistai pasipiktino, jog atvykęs vairuotojas norėjo stovėti eilės pradžioje – pasak jų, jis turėtų būti gale, stoti į jų sudarytą eilę, o tik kitą dieną galės būti jos pradžioje. Sakoma, kad ta pati tvarka oro uoste galioja jau dešimt metų.

„Atsistok dvyliktas ir rytoj pirmas būsi (…) Jeigu tu šiandien išveži, dabar viskas, tu sugadini mums visą eilę... Dėl to, kad tu vienas atsiradai“, – sakoma naujam vairuotojui. Vėliau jam pagrasinama, kad „gaus į barzdą“.

Visą vaizdo įrašą galite pamatyti žemiau:

Pasak Eigirdo, nauji vežėjai yra išprašomi arba blokuojami.

„Aš buvau atvažiavęs (atvažiavau apie 9 val.), bet buvau „išprašytas“. O vėliau mano automobilis buvo blokuojamas, kai kiti automobiliai mane apvažiuodavo ir laipinosi keleivius. Manau, visa situacija turėtų puikiai matytis vaizdo kamerų įrašuose“, – laiške DELFI nurodė grasinimų susilaukęs taksistas.

Kilus konfliktui siūlo kviesti policiją

Kaip DELFI paaiškino bendrovės „Lietuvos oro uostai“ komunikacijos vadybininkė Agnė Mažeikytė, šiuo metu prie Kauno oro uosto keleivių terminalo nemokamai iš tiesų gali patekti visi taksi automobiliai, kurių registracijos numeris prasideda raide „T“. Pasak jos, dabar taksi paslaugų tiekėjai atvažiuoja prie keleivių terminalo ir stoja į eilę – taip ir sakoma vaizdo įraše.

„Jų veiklos dabar nereguliuojame, tačiau jau greitai paskelbsime taksi automobilių eilės tvarką, kurioje apibrėšime visas naudojimosi oro uosto taksi juosta taisykles. Tvarkos laikymąsi stebėsime ir bausime vežėjus už tvarkos pažeidimus“, – nurodoma bendrovės komentare.

Pasak A. Mažeikytės, apie pereinamąjį laikotarpį, kai prie terminalo gali važiuoti visi taksi automobiliai, Kauno taksi įmonės buvo informuotos elektroniniu paštu, taip pat informacija apie tai paskelbta oro uosto interneto svetainėje. Informuojama apie pasikeitimu bus ir ateityje.

„Dabar taksi paslaugų tiekėjai atvažiuoja prie keleivių terminalo ir stoja į eilę, pasiūlymą naujai atvažiavusiam taksi automobiliui stoti į eilės galą girdime ir vaizdo įraše. Labai gaila, kad tarp taksi vairuotojų kyla konfliktai, tačiau iškilus grėsmingai situacijai, rekomenduojame kreiptis į policijos pareigūnus, kurie ir užtikrina viešąją tvarką“, – situaciją pakomentavo A. Mažeikytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)