Greta Panevėžio įsikūrusiose Šilaičių kapinėse lankytis teko lapkričio 1-ąją, apie 22-ą valandą. Nors čia takų apšvietimo žibintai ir nedegė, tačiau ramią atmosferą ir prieblandą kūrė tūkstančiai žibančių liepsnelių.

Kapinėse buvo ramu, tačiau norinčių pasigrožėti žvakių jūra netrūko. Buvo galima sutikti ypač daug grupelėmis po kapines vaikštinėjančio jaunimo.

Nuotraukomis pasidalino ir kitas DELFI skaitytojas - jis užfiksavo, kaip nuo žvakučių liepsnelių švytėjo Vilniaus Antakalnio kapinės:

Tuo metu Švėkšnoje buvo švenčiamas ir Helovinas. DELFI parašiusi Violeta Astrauskienė teigė, kad Spalio 31-ąją Švėkšnoje (Šilutės r. sav.) vyko projektas-akcija „Mes už šviesą 2013“, kurios metu švėkšniškiai siekė naujo rekordo. Jiems pavyko – pernykštį savo pačių pasiektą oficialų rekordą jie pagerino beveik dvigubai! Šiemet Švėkšnos parko teritorijoje uždegti 1128 moliūgai-žibintai, pernai - 668. Nuo vidudienio šalia Švėkšnos parko ėmė veikti moliūgų-žibintų ruošimo dirbtuvės. Savo užaugintus moliūgus čia skobė ir vaikai, ir suaugę. Originalus sumanymas nuaidėjęs per visą Lietuvą į Švėkšną sukvietė minias smalsuolių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)