DELFI skaitytojas laiške redakcijai teigė, kad drugį pamatė ir nufotografavo Karveliškių kapinėse ir susidomėjo, kokios rūšies jis galėtų būti. „Nuvykę į Karveliškių kapines palaistyti gėlių, aptikome nematytą drugį ar vabzdį. Kas tai per vabzdys?“, – klasė jis.

DELFI kreipėsi į Lietuvos entomologų draugiją, kuriai nusiuntė skaitytojo darytas nematyto vabzdžio fotografijas ir užduotą klausimą. Draugijos atstovas ir drugių žinovas V. Bačianskas nurodė, kad nuotraukose matomas Karpažolinis sfinksas.

Jis taip pat suteikė papildomos informacijos, kad šie drugiai priklauso sfinksų šeimos drugiams. Jų priekiniai sparnai yra žalsvai rusvi su tamsia įstrižine juosta, kuri atsiremia smailiuoju galu sparno viršuje. Paprastai šie drugiai lankosi sausuose upių slėniuose, kur auga karpažolės. Lietuvoje yra sutinkami gegužės – rugpjūčio mėnesiais, kai atskrenda iš Europos ir Virdurinės Azijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)