Šia informacija su DELFI pasidalijo skaitytojas Marius, sakęs Rusų turgų aptikęs pažymėtą nemokamai dalinamame Vilniaus žemėlapyje anglų kalba. „Čia jis pavadintas „Russian market“, kuriame galima nusipirkti kontrabandinių cigarečių“, - rašė jis.


 
Anglų kalba pateiktame aprašyme „Like A Local“ internetiniame gide, kur pristatomos vietinių lankomos vietos, teigiama, kad „turgus yra gana didelis bei populiarus tarp pinigus skaičiuojančių žmonių“. „Taip pat tarp tų, kurių jie visai neturi. Aš, asmeniškai, ateinu čia dėl didelio šviežio maisto pasirinkimo ir visko, ką jūs tik galite įsivaizduoti, įvairovės“, - rašoma gide.
 
Internetinėje svetainėje bei nemokamame žemėlapyje nurodoma, kad turgų įdomu aplankyti ir dėl neva nelegalių prekių. Tiesa, aprašyme paminėtas ir tikrasis turgavietės pavadinimas. „Sveiki sugrįžę į 1985-uosius. Vieta - Kalvarijų turgus, veiksmas - sukčiavimas ir nelegali prekyba“, - rašoma puslapyje anglų kalba teigiant, jog turguje romai (spausdintinėje versijoje tautybė neįvardijama, internetinėje - nurodoma) pardavinėja kontrabandines cigaretes, o kažkoks vaikinas – savo paties batus.
 
Oficialioje turgavietės internetinėje svetainėje apie tai, kad turgus galėtų būti vadinamas rusų arba rusiškas, neužsimenama.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)