Kadangi jau kelis kartus esu kalbėjęs su panašiais veikėjais, kai man ar kažkam iš pažįstamų ateidavo tokios žinutės, paskambinau ir šįkart. Tas pats miglos pūtimas, perpasakojau Lietuvos policijos „Facebook“ puslapyje - gal sureaguos (nors jau anksčiau aiškinausi, ką jie gali padaryti, turėdami tik telefono numerį ir kažkokio asmens sąskaitos numerį - praktiškai nieko, nes sąskaitos numeris - joks įrodymas, kad dalyvauji nusikaltime).

Paskaitęs, kad kažkas iš to paties numerio vėl gavo SMS, tik šįkart - apie laimėjimą iš „Ogminos“, vakar paskambinau dar kartą. Tas pats vyrukas šįkart mandagiai išdėstė laimėjimo sąlygas, aš jam mandagiai padiktavau neva nusipirkto „Labas“ papildymo kodą.

Taip būtų ir pasibaigę, jei vakar naktį nebūčiau sugalvojęs patikrinti, ar kaliniai (įtariu) naktį gali naudotis mobiliuoju ryšiu. Ar gal apskritai tas numeris jau išmestas - jei panaudotų sėkmingai, greitai atsikratytų.

Paskambinau, atsiliepė, tyliu. Dar po kelių sekundžių paskambinau, vėl tyliu. Ir iškart parašiau porą žinučių, neva apsimesdamas mama, gavusia SMS nuo dukros. Nuo jų ir prasidėjo susirašinėjimas - toliau skaitykite SMS'us.

Kainavo šiek tiek miego, bet buvo verta patikrinti kalinių fantaziją ir padresuoti savąją. Tą patį siūlau daryti visiems, gaunantiems tokius SMS - kuo daugiau juos mulkinsit, tuo mažiau jiems liks laiko (ir pinigų sąskaitoje) kitų mulkinimui.

Tiesa, atkreipkit dėmesį į jo rašymo stilių - labai juokingas.

Po pusvalandžio paįvairinimui įtraukiau dar vieną išgalvotą veikėją - neva Tele 2 siunčiamas žinutes (iš mano numerio!), į kurias nigerietiškai lietuviškas kalinys taip pat atsakydavo į mano numerį. Vėlgi, kam ta logika. Svarbu, kad Milda mane myli.

Kalinys papuolė tikras geradarys - sutiko padidinti naujai išrastą SMS limitą savo sąskaita:

Pagalvojau, kad ta proga, jog balsavimas kalėjimuose kaip tik aktuali tema žiniasklaidoje, „Tele2“ vardu paklausiu, kam savo balsą atidavė mano dukters Mildos gelbėtojas. Deja, nesureagavo, matyt, klausimas per sunkus buvo - atsakydavo tik į tuos, kur „Tele2“ pasiūlydavo atsakymo variantus:

Kas juokingiausia, jam visiškai netrukdė tos „Tele2“ žinutės, nesvarbu, kad ateidavo iš to paties numerio.

Jau maniau, kad šito tipo bendrininkus visai realu ištempti į viešumą suorganizuojant pinigų perdavimą degalinėje, ką jis pats ir pasiūlė, bet deja vėliau šios idėjos jis pats ir atsisakė. Dėl to su visa istorija net nevarginau policijos - žinau, kuo pasibaigtų.

Atleisk, Audrone Skučiene, kažkada ant liežuvio galo buvo Liudas Mikalauskas, šįkart papuolė dar iškilesnė asmenybė, turgaus žvaigždė, būsimoji Seimo narė.

Žinodamas, kad jie taip ir nesulauks pinigų savo sąskaitoje, ryte pats parašiau tragišką žinią Mildos gelbėtojui:

Sunkiausiomis akimirkomis į pagalbą ateina virtualios Tele2 paslaugos:

Taip, STOP VIRTUALI POLICIJA, vyksta nusikaltimas, nesikiškit!

Pitonas buvo jo koziris - sušvelnino širdį, sužavėjo ir apskritai, nuostabus tas Mildos gelbėtojas, tik brangiai kainuoja.

Pabandžiau įgyvendinti socialinį projektą - surask žmoną kaliniui. Neužkibo, deja, kažkaip labai lėtai atsakinėdavo į SMS, vis vėluodamas viena žinute.

Nusibodo rašinėjimasis, nes jis vis dar vylėsi gauti tuos 3000 litų kažkaip (pinigų skonis stipresnis už realybės pojūtį - kaip ir nigeriečiams, iki paskutinės akimirkos tikintiems mano kliedesiais), todėl tiesiai šviesiai parašiau.

Ir pabaiga:

Daugiau ir nebeparašė. Ech, tie vargšai Lietuvos kaliniai, sėdintys tik dėl merginų kaltės ir negalintys joms net atkeršyti padoriai - juk 2200 litų į vienos iš jų sąskaitą būtų tikrai solidus ir žiaurus kerštas.

Linkėjimai Olgai ir Veronikai. Atleiskite, kad nepadėjau jums atkeršyti pinigais.

Papildymas:

Gerai, kai turime tokį virtualioje erdvėje greitai randamą ir be jokių biurokratinių barikadų pasiekiamą Teisingumo ministrą, kuris reaguoja į užklausas per Google+ - čia R. Šimašiaus komentaras dėl mobilaus ryšio blokavimo kalėjimuose:

Dar vienas papildymas:

„Swedbank“ atkreipė dėmesį į šią istoriją, kadangi nurodomos sąskaitos yra jų banke, ir „Facebook“ skelbia, kad sureagavo. Priemonių nedetalizuoja:

Bet užtektų vien jau atidžiau pasekti pavedimus į šias sąskaitas - jau būtų nebloga prevencija.