Emigravusi esu jau beveik 13 metų. Gyvenu Čikagoje, savo pirmus namus įsigijau praėjus pusei metų po atvykimo, tai buvo dviejų kambarių butas kooperatiniame name (angl. condo). Nuo 2008 iki 2013 m., kai buvo finansinė krizė, JAV buvo labai daug namų, butų, kotedžų, nusavintų banko, jie buvo pardavinėjami pusvelčiui. Tuo pasinaudojo ir dauguma mūsų tautiečių, taip įsigiję nekilnojamą turtą, mokėdami grynaisiais.

Taip pasielgiau ir aš – nusipirkau apleistą kotedžą (angl. town house) ir išgriovusi visas sienas, įsirengiau erdvų pirmą aukštą.

Pasakyti, kur gyventi geriau, negaliu. Lietuvoje aš kažkada gyvenau geriau nei čia, turėjau didelius namus netoli zoologijos sodo, daug keliaudavom ir pan. Į JAV emigravau ne dėl ekonominės padėties, į šią šalį skraidydavau nuo 1994 m. – laimėjau žalią kortą ir buvo sunku apsispręsti, kur labiau norėčiau gyventi.

Šiaip man patinka ir Lietuvoje, ir JAV. Čia gyvenimo stilius kitas, bet prieš porą savaičių grįžau iš Lietuvos (buvau nebuvusi 4 metus), tai nieko blogo negaliu pasakyti. Šiaip man pasirodė, kad JAV milijonieriai negyvena taip, kaip gyvena 35-40 metų lietuviai. Ypač šiuolaikiški maži ekonomiški namai. Žmonės dirba, keliauja, o pasižiūrėjus TV anonsus, žinias atrodo, kad Lietuvoje visur žudo, upeliuose randa, visi pikti ir t.t. Bet nuvažiavau ir pamačiau, kad žmonės labai gerai gyvena ir Lietuvoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Emigrantai, klausiame Jūsų – kaip gyvenate svetur? Kviečiame aprašyti gyvenimo sąlygas ir pasidalyti nuotraukomis, kaip atrodo jūsų namai. Ar tikrai kai kuriems jūsų tenka gyventi ne vieniems? O gal tai tik mitas? Savo mintis galite siųsti, spausdami pilką mygtuką čia arba el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Emigrantas“.