Pirmą rytą atsibudę pamatėme Hauso „I`m so happy I could die“ (angl. esu toks laimingas, kad galėčiau mirti) versiją. Ji buvo panaši į didžiulį, netikėtą meilės ir džiaugsmo cunamį tikrąją to žodžio prasme. Aišku, mes to nesitikėjome iš pirmą kartą naujoje vietoje pabudusio šuns ir mus tuo metu buvo apėmusios abejonės, ar galime jį pakelti, paguldyti, glostyti pilvą? Bet jo džiaugsmingas kriuksėjimas buvo aiškus atsakymas.

O kiek jam metų? O gal jis negirdi ? O kodėl jis toks lėtas? Tokias abejones girdime iš aplinkinių. Bet mums Hausas visada judrus ir žaismingas, visada išgirsta mus grįžtant laiptinėje. Laimingas, mažas šunytis žibančiomis akimis žvelgia į troleibusą, traukinį ar automobilį, supratęs, kad jo laukia tolima kelionė. Užsispyręs paauglys, lauke apsimetantis, kad negirdi kvietimo eiti toliau nuo šiukšlių, ir iškelta galva žygiuojantis į priešingą pusę. Tuo pačiu metu jis – gudrus, senas lapinas, kantriai stebintis sumuštinį, paliktą ant stalo, laukiantis didžiojo momento, kai kas nors nusisuks įsipilti dar kavos.

Didžioji abejonė – gražus tu, Hausai, ar nelabai? Visi mato, Hausas turi daug raukšlių, jo burnos higiena apsiriboja vėdinimu, kai guli ant nugaros, yra panašus į ruonį, pakėlus ausis – į triušį, taip pat jis knarkia, čiaudėja ir kriuksi. Bet mes nė negalėtume būti dar laimingesni, turėdami tokį „siaubūną“.

Jis yra tas, kuris žino, kada padėti galvą ant rankos, o kada įkasti į nosį ir pradėti šokti! Sėdėti iki 5 val. nakties ant kelių tai vienam, tai kitam mūsų draugui tikrai nėra labai sudėtinga. O į vakarėlio pabaigą vis dažniau kažkas skanaus „netyčia“ nukrenta nuo stalo. Ryte atsibudus 11 valandą šuo vos pramerkia akis ir parodo savo „mama, dar 5 minutes“ žvilgsnį ir tada mes suprantame!

Laimingi mes, nes abejojame ir kiekvieną kartą atrandame daugybę priežasčių, kodėl to nereikėtų daryti. Po kiekvienos savo abejonės galime pasakyti: „I`m so happy I could die“. Ačiū Indrei už tai, kad ji mumis pasitikėjo.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių! Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.