Tačiau, nekreipiant dėmesio į apniukusį dangų ir vis laikas nuo laiko
prapliumpantį lietų, į Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos organizuotą „Povandeninę talką Balsio ežere“ susirinko masė entuziastų.

Įvairiaspalviais ir įvairiaformiais samteliais nešini, pasipuošę moderniais ir savadarbiais prožektoriais rinkosi vilniečiai, Nemenčinės gyventojai. Ypač išradingą, iš močiutės užuolaidų pačių pasigamintą vėžiavimo „įrangą“ demonstravo jaunatviška vėžiautojų komanda iš Šakių.

Neapsieita ir be aprangos nuo lietaus madų demonstravimo. Išradingumas liejosi per kraštus, buvo ir skraisčių įvairiom kombinacijom surištų, ir variacijų su polietileniniais maišais, ir kelininkų, geležinkeliečių aprangos detalių, žinoma, ir profesionalių žvejų aprangos. Buvo ir priežodžio „kuo mažiau apsirengęs, tuo mažiau šlapių drabužių“ šalininkų. Entuziazmas, energija virte virė.

Trumpa paskaita apie invazines augalų ir gyvūnų rūšis Lietuvoje, atskirai apie rainuotuosius vėžius, vėžiavimo būdų apžvalga, naudingi patarimai ir pirmyn. Išdalintas masalas visiems akcijos dalyviams bei degantys fakelai komandoms ar didesnėms grupėms vėžiautojų. Balsio ežero pakrantės sužibo ugnelėmis, prasidėjo rainių medžioklė (rinkimas).

Akcijos „štabe“ buvo įkurtas laužas, užkaistas vanduo laimikiui. Lietaus buvo ir silpno, ir stipraus, bet jis netrukdė, jo tiesiog niekas nepastebėjo. Visi vėžiautojai talkininkai mielai dalijosi įspūdžiais, patirtimi, virė ir ragavo laimikį ir kūrė planus, kaip tokią akciją padaryti savo draugams.

Simas - akcijos organizatorius - net patikino - „patikėkit, visi čia dalyvavę nors kartą tikrai dar išsiruoš vėžiauti ir žinoma būtinai pasiims draugus“. Daugiausiai rainuotųjų vėžių surinko vilniečių komanda. Jų laimikis - 146 rainiai ! Bendrai akcijos metu surinkta daugiau nei 1000 rainuotųjų vėžių.