Bendruomenės nariams varyti žiemą padėjo Baltijos gynybos koledžo studentai bei prisijungė keletas draugų estų, kurie mums dar ir armonika lietuviškų šokių melodijas pagrojo. Tad sušalti neturėjome progos, nors pūtė stiprus šiaurys, o po kojomis žliugsėjo balos. Šventės dalyviai vaišinosi ne tik blynais ir karšta arbata, bet ir dešrelėmis, kurias čia pat ant laužo ir kepė pasimovę ant vytelių.

Kanapinio ir Lašininio kova buvo itin efektinga ir įnirtinga, tačiau kaip ir priklauso, Kanapinis nugalėjo Lašininį, todėl pavasario tikrai sulauksime. Šventės kulminacija tapo Morės sudeginimas – seno sunaikinimas ir pasiruošimas atgimimui. Užgavėnės buvo puiki proga bendruomenės nariams susiburti ir pabendrauti gamtoje, tuo pačiu paminint tradicinę lietuvių šventę.

Šventę organizavo Tartu lietuvių bendruomenė, veikianti jau nuo 1993 m. Šiuo metu bendruomenei oficialiai priklauso beveik 20 narių. Renginiai yra atviri visiems Tartu gyvenantiems ir dirbantiems/besimokantiems lietuviams bei jų draugams.

Bendruomenė aktyviai švenčia valstybines ir kitas šventes, o kiekvieną pirmą mėnesio trečiadienį susitinka pabendrauti prie taurės vyno. Artimiausias renginys – vasario 16 d. Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirtas vakaras, kuriame bus pristatyta E. Kuckailio knyga „Pavasarį paukščiai sugrįžta“ bei įvyks plk. ltn. V. Šerelio akustinis koncertas. Kviečiame visus norinčius prisijungti. Daugiau informacijos bus paskelbta bendruomenės puslapyje.