O viskas tik dėl to, kad dar sausio mėnesį rinkdamiesi atostogas nusprendėme keturiese skristi į Rodą ir užkibome ant pigiausių pasiūlymų. Birželio mėnesiui radome nebrangius bilietus iš Kauno, griebėme juos. Dar po 3 savaičių susiradome viešbutį Rode – už dvivietį kambarį mokėjome po 170 eurų savaitei. Trys iš mūsų ketveriukės jau padavė atostogų prašymus darbe. Atrodo, viskas suplanuota, liko laukti tik birželio pabaigos, kada galėsime išvykti į Graikiją.

Bet viską sugriovė praėjusią savaitę gautas pranešimas iš „Ryanair“, informuojantis, kad atšaukiami skrydžiai iš Kauno į Rodą, o mums siūloma susigrąžinti pinigus arba pasikeisti skrydžių datas. Kai atostogos jau suplanuotos, darbe suderintos konkrečios datos, už viešbučius sumokėta – galite įsivaizduoti, koks „malonumas“ buvo gauti tokį laišką.

Parašėme laišką viešbučiui – pinigų grąžinti jie nenori, ir matyt turi tam teisę. Per visus keturis mūsų nuostoliai dėl viešbučių bus 340 eurų! Jei pavyktų perkelti atostogas ir skristi su „Ryanair“ šeštadieniais, galbūt nuostoliai sumažėtų, jei viešbutis sutiktų draugiškai pakeisti datas, sumokant tik papildomą dalį. Jei sutiktų. Bet kur dar iš naujo konkrečios datos derinimai darbe – juk atostogaujame keturiese, ne taip paprasta susiderinti atostogas visiems tuo pačiu metu.

Jei atsiras ir daugiau tokių „Ryanair“ nuskriaustųjų, pasidalinkite savo patirtimi komentaruose – kaip tokiu atveju elgiatės, ar įmanoma atgauti pinigus, sumokėtus už viešbutį? O kitiems, dar tik planuojantiems savo atostogas, norisi palinkėti – neužkibkite ant pigių skrydžių kabliukų, nes gali atsitikti kaip mums, kai liksite ir be skrydžių, ir be pinigų, sumokėtų viešbučiui.

Iš tiesų, DELFI patikrinus „Ryanair“ skrydžių pasiūlą, matyti, kad nuo birželio 12 d. nebelieka antradienio skrydžių.