Pranešė apie neleistiną agitaciją

Labiausiai DELFI skaitytojai piktinosi neleistina agitacija – jie DELFI informavo apie „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje pasirodžiusią galimai agitacijos draudimą pažeidžiančią R. Janutienės laidą „Nuoga tiesa“ - jos kartojimą, kurios dalyviai buvo kandidatai į EP, buvęs kandidatas į prezidentus.

Skaitytojai taip pat pastebėjo, kad vyksta galima agitacija „Facebook“ socialiniame tinkle. Pavyzdžiui, socialdemokratas Justas Pankauskas įkėlė nuotrauką, kurioje aiškiai matoma, už ką jis balsavo.
Raginimą balsuoti su vienos iš partijų reklaminiu logotipu šeštadienį savo viešame profilyje paskelbė TS-LKD narys Rokas Žilinskas.

Ne vienas piktinosi, kad į telefoną gavo trumpąsias žinutes, raginančias balsuoti Zigmantą Balčytį.

Balsavusieji atkreipė dėmesį ir į stotelėse kabančius ir partijas ar kandidatus į prezidentus reklamuojančius plakatus, tačiau primename, kad jei ši agitacinė medžiaga buvo pakabinta iki agitacijos draudimo pradžios ir yra ne arčiau nei 50 m iki balsavimo vietos, tai nelaikoma pažeidimu.

Piktinosi ir dėl rinkimų organizavimo

DELFI skaitytojai pranešė ne tik apie galimus pažeidimus, bet ir apie rinkimų organizavimo trūkumus. DELFI skaitytoja Andželika teigė, kad negavo rinkėjo lapelio. „Šiais metais prisiregistravau – deklaravau gyvenamąją vietą prie Vilniaus savivaldybės. Artėjant rinkimams, kai buvo pirmasis turas, negavau lapelio balsavimui, šiandien jau antras turas ir rinkimai į EP, bet aš negaliu balsuoti, nes man niekas taip ir neatnešė lapelių“, - rašė ji.

Tuo metu artėjant 20 val., rinkimų pabaigai, į DELFI kreipėsi susirūpinęs skaitytojas, pranešęs, kad dėl susidariusios spūsties Nemenčinės pl. tarp Nemenčinės ir Vilniaus, ne visi rinkėjai suspės balsuoti. „Ką veikia pareigūnai??? Skambinome į 112 kelis kartus...“, - rašė jis.

DELFI primena, kad turintiems teisę balsuoti, tai daryti galima ir negavus rinkėjo lapelio – tereikia turėti asmens dokumentą.

Pastebėjote pažeidimą? Fiksuokite tai ir siųskite el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pažeidimas“! Nufilmavote pažeidimą? Kelkite vaizdo įrašą čia.

Siųsdami vaizdelius būtinai nurodykite balsavimo apygardą ir apylinkę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)