Tai buvo prieš keliolika metų, kai dirbau tarnautoju. Kavos pertraukos metu į mano kabinetą pasikalbėti užėjo viena mano kolegė, kuri laisvalaikiu tapė, taip pat ją domino bažnyčių architektūra bei statybos istorija.

Gurkšnojant kavutę ji man prasitarė, kad niekur archyvuose neranda savo gimtojo miestelio bažnyčios fundatoriaus atvaizdo, ar aprašymo, nes norėtų nutapyti jo portretą. Nežinau kodėl, bet, matyt, norėdamas pajuokauti jai pasakiau, kad galiu iškviesti jo dvasią.

„Iškviesk“, – ji sutiko, matyt, kaip ir aš, mėgo juokauti. Nutaisęs rimtą veidą, iškėliau delnus į viršų ir pakėlęs akis pašaukiau fundatoriaus vėlę jo vardu ir paprašiau pasirodyti, po to savo kavos tirščius išpyliau į lėkštutę. Ir abu pažvelgėme...

Kavų tirščiuose išvydome pagyvenusio kumpanosio sauso vyro veidą pliktelėjusia kakta, smailia barzdele. Kolegė nelaukusi pagriebė popieriaus lapą, pieštuką ir akimirksniu padarė jo eskizą. Ir išbėgo iš kabineto. Greitai viską pamiršau. Po kelių metų sužinojau, kad buvusios mano kolegės nebėra tarp gyvųjų.

Po to dažnai, prieš blogą orą, akyse išnyra bažnyčios gyvenusio prieš daugiau nei du šimtus metų fundatoriaus portretas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI primena, kad apie neigiamas pasekmės jau rašė, kai tarp jaunimo pradėjo plisti pavojinga mada kviesti demonus, kurie atsakinėja į klausimus.

Portalui vienas iš kelių Lietuvoje egzorcistų, Ruklos Šventosios Dvasios parapijos klebonas Arnoldas Valkauskas yra sakęs, kad spiritizmas – vienas bjauriausių dalykų, šamanizmo atmaina.

Pasak kunigo, jei neišvarai dvasios, ji tave tampo visą gyvenimą, todėl po spiritizmo seanso reikia būtinai prieiti išpažinties, jos metu prisipažinti, kad užsiėmei spiritizmu. Jei po to dvasios nepasitrauks, reikės specialių maldų. Jeigu nepadeda kunigo užtarimo malda, kunigo A. Valkausko žodžiais, gali prireikti egzorcizmo.

„Kartais būna, kad stipriau pasireiškia velnias, ne tik bildesiais, bet to nereikia bijoti. Svarbu pasižadėti daugiau į tai nelįsti ir neiti pas jokias būrėjas. Jeigu žmogus tvirtai eina tikėjimo keliu, dvasios pasitraukia. O jei nepasitraukia, tuos namus reikėtų pašventinti“, – sakė Nacionalinės egzorcistų asociacijos narys.

Kviečiame paskatinti žmones vengti tokių ritualų ir pasidalyti savo patirtimi, kodėl to daryti nereikėtų! Pasidalykite savo patirtimi ir paskatinkite kitus nesekti jūsų pavyzdžiu! Už drąsą vienam jūsų padovanosime 3 mėn. pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumeratą!

Savo istoriją galite siųsti dviem būdais – arba spausdami pilką mygtuką čia arba rašydami laišką el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Patirtis“ Jūsų anonimiškumą garantuojame. Skaičius ant konkurso nuotraukos rodo, kiek žinučių žmonės jau atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.