Kasmet Kėdainiečiai Joninių naktį rengia jau tradiciniu tapusį „Paparčio žiedo“ teniso turnyrą. Ne išimtis ir šie metai, kai į Lietuvos centrą svečiai atvyko iš įvairių miestų: Vilniaus, Kauno, Jurbarko bei Alytaus.

Kad išlaikyti Joninių dvasią, į šventę besirenkančius dalyvius pasitiko pagoniškais drabužiais apsirengę, medumi bei agurkais (kaip Kėdainiai be agurkų ) vaišinantys šeimininkai. Dar prieš šventę dalyvių buvo paprašyta pademonstruoti išradingumą ir su savim pirmai nuotraukai turėti tautinį ar pagonišką atributą. Svečiai atsakingai pasirūpino languotais sijonais, liemenėm, skrybėlėm ir juostom, o viena originaliausia dalyvė netgi atsinešė gyvą papartėlį, kuris renginio metu netikėtai pražydo baltojo dobilo žiedais.

Po labai linksmos fotosesijos ir įžanginių kalbų, prasidėjo labai įtempta, net iki trečios valandos nakties užsitęsusi, nenutrūkstama, teniso kova. Kol aikštelėse virė aistros, o tribūnose skardėjo palaikymo šūksniai, besiilsintys tarp mačų žaidėjai bei sirgaliai linksmai laiką leido vaišindamiesi plovu, gėrėdamiesi laužo liepsnomis bei grožėdamiesi ilgai sutemų neužgožtu seno parko, kuriame įsikūrę teniso kortai, vaizdu. Žinoma, netrūko ir skardaus juoko bei kalbų. Kaip gi kitaip, kai susitinka bendro pomėgio suvienyti ir jau draugais tapę teniso mėgėjai.

Turnyre dalyvavo trylika mišrių porų. Pergalę turnyro metu pelnytai iškovojo svečiai iš Kauno, antroje vietoje palikę Kėdainiečių porą. Trečiąja vieta džiaugėsi šeimyninis tandemas iš Alytaus. Po labai linksmo apdovanojimų įteikimo, kurio metu visi buvo nudžiuginti renginio rėmėjo „Daumantų“ produkcijos rinkiniais ir atributika, jau pradedant brėkšti, svečiai po truputėlį pradėjo skirstytis namo.

Taip Kėdainiuose ir baigėsi Joninių naktis. Nors varžybų įkarštyje ir buvo pamiršta paieškoti paparčio žiedo, o po atkaklių varžybų visi buvo per daug pavargę, kad šokinėtų per laužą, teniso mėgėjai skirstėsi žadėdami kitąmet būtinai vėl dalyvauti Kėdainių Joninių „Paparčio žiedo“ teniso turnyre.