Longboard’ų čempionato dalyviams teko įveikti stačias Lietuvos žiemos sporto centro nuokalnes ir įkalnes, taip pat ir naujai nulietas asfalto atkarpas, kurios iš sportininkų pareikalavimo ypatingo meistriškumo išlaikant balansą leidžiantis nuo kalno vidutiniškai 70 km/h. Sportininkai varžėsi skirtingose grupių kategorijose bei kvalifikaciniuose važiavimuose.

Laisvo stiliaus ir visų amžiaus kategorijų („Open“) klasės nugalėtojasi tapo:

1. Erikas Jaksiboga,

2. Darius Stankevičius,

3. Stepas Jonaitis.

Jaunuolių iki 18 m. klasėje („Junior“) geriausiai pasirodė:

1. Tomas Augulis,

2. Žygimantas Bogdanovičius,

3. Gytis Ivanauskas.

Vyresnių nei 35 m. klasėje („Master“) geriausius laikus ir neįtikėtiną meistriškumą pademonstravo Erikas Jaksiboga bei Darius Stankevičius, kuris taip pat iškovojo ir geriausią čiuožimo stačia nuokalne titulą.

Pasak organizatorių “daugelyje Europos šalių longboard’ai yra pripažįstami kaip sportas lygiavertis bet kuriam kitam ekstremaliam sportui, tad organizuodami šį renginį siekiame gilinti longboard’ų tradicijas ir Lietuvoje”. Tuo tarpu Rytis Stankevičius – vienas geriausių Baltijos šalių longboard sportininkų pastebi, jog “Lietuvoje longboard’ai dar vis siejami su mada, todėl tokie renginiai įrodo, kad lietuviai ne tik nešiojasi lentas po pažastimis, bet ir profesionaliai jomis važinėja”. Juolab ir trasa, kurią sportininkai turi įveikti reikalauja tam tikro pasirengimo. Pirmą kartą atsistoję ant longboard’o vargu ar ją apvažiuotų.

Organizatoriai džiaugiasi, kad lonboard’ų sportas labai sparčiai populiarėja, atsiranda vis daugiau šio sporto entuziastų, todėl ypač svarbu šiuos sportininkus palaikyti, skatinti juos tobulėti, varžytis, gerinti rekordus bei tokiu būdu prisidėti prie Lietuvos vardo garsinimo. Vis dėlto, organizuoti tokio pobūdžio renginius iš asmeninių lėšų ganėtinai sunku. Lietuvos sporto departamentas prie longboard sporto renginių prisideda nenoriai , o Ignalinos „Lietuvos žiemos sporto centro“ vadovo Bronislavo Cicėno pozicija šiuo klausimu paremta vien finansine nauda. Taigi belieka tikėtis, kad auganti ir populiarėjanti sporto šaka paskantis ir Lietuvos jaunimą ir vaikus atrasti šį užsiemimą.