Egzaminas nebuvo nei labai sunkus, nei lengvas, nes visos temos pakartotos ir jokių staigmenų nepasitaikė. Kaip ir kiekvienam laikiusiam egzaminą man labai įdomu, kiek surinkau taškų, tačiau čia ir yra įdomioji dalis.

Socialiniame tinkle esančioje grupėje „Dvyliktokas dvyliktokui 15/16 m.“ visi dalinasi savo mintimis apie egzaminą bei savo testo atsakymus.

Keista yra tai, jog dauguma rašo savo atsakymus, teigdami, kad tikrinosi su mokytojais, nors vieni kitiems prieštarauja (ypač pastebėjau daug diskusijų dėl 7 klausimo: Kuria iš šių veiklų neužsiėmė vienuolynai viduramžiais a) Bažnytinių pareigybių pirkimu ir pardavimu b)Knygų perrašinėjimu ir jų iliustravimu c) Ligoninių ir našlaičių prieglaudų steigimu d) Žemės ūkio ir sodininkystės tobulinimu).

Tai man kelia klausimą: ar tinkami testo klausimai parinkti abiturientui, jei net mokytojai į juos atsakinėja skirtingai?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Mokiniai, ar buvote tarp tų, kurie šiandien laikė istorijos brandos egzaminą? Prašome Jūsų – pasidalykite įspūdžiais, įvertinkite egzamino užduotis!

Prašome atsiliepti ir mokytojus bei tėvelius – kokia jūsų nuomonė apie užduotis dvyliktokams? Jūsų minčių laukiame elektroniniu paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „12“.