„Turbūt pritarsiu tai nuomonei jog negali būti tarp vaikino ir merginos draugiškų santykių, nes pati draugavau su vaikinu, buvome geriausi draugai, o šiandien mes jau beveik metai kaip vedę...

Nors visą gyvenimą mėgau tik vaikinų draugystę, bet vis tiek jos vienaip ar kitaip kažkuo baigdavosi... Jeigu ne iš vienos pusės, tai iš kitos - kažkuris įsimyli. Visada mėgdavau tokias draugystes, nes su merginomis nesutariau, jos pavydžios, smulkmeniškos, o su vaikinais viskas būdavo paprasta. Aišku visada būna išimčių. Manau, kad yra tokių santykių - graži draugystė tarp moters ir vyro, be įsipareigojimų“, - rašė DELFI skaitytoja Ignė.

Tuo metu Virginija prisitačiusi skaitytoja teigė mananti, kad platoniška draugystė tarp vyro ir moters – neįmanoma. „Moteris visada nori vyro“.

Panašiai svarsto ir Rasa. Jos istorija primena DELFI skaitytojas patirtį, kai ji įsimylėjo vedusį kolegą, su kuriuo palaiko neaiškius santykius – moteriai vyriškis patinka, tačiau juos sieja tik retkarčiais pasitaikantys bučiniai.

„Mano situacija labai panaši, tik mūsų santykiai jau pažengę toliau. Aš jį be proto įsimylėjusi. Man su juo gera, nors kartais man labai sunku ji mylėti. Noriu pamiršti, palikti... Nežinau, ką daryti. Be to, kad, atrodo, mylim vienas kitą, abu einam į kairę. Aš gal net dažniau. Gal iš nevilties, kad netikiu, kad jis mane myli. O jis sako – „nekreipk dėmesio į kitas, nes tik su tavim man gera“. Kaip man jį pamiršti, ar nepamiršti?“.

„Mudu – tik draugai“, - sako mergina, su šypsena palydėdama draugių pokštus apie paslaugų bičiulį. „Ne ne, nieko tarp mūsų būti tikrai negali, esam kaip brolis su seserimi“, - analogiškoje situacijoje kalba vaikinas. Tiesa ar melas? Vieni įsitikinę, kad vyrų ir moterų santykiai negali būti platoniški be kibirkščių bent jau pažinties pradžioje, kiti džiaugiasi turėdami gerą priešingos lyties draugą ir apie kitokį ryšį nė neusimąsto. Pasidalinkite savo patirtimi!

„Tai labai sudėtingas ir keblus dalykas, kuomet santykiai svyruoja ant plonytės ribos. Vienas dažniausiai gali jaustis tik draugu, o kitas būti įsimylėjęs iki ausų“, - jau anksčiau šią temą mėgino nagrinėti DELFI skaitytoja.

Padėkite atsakyti į amžiną klausimą – ar vyras ir moteris gali būti draugais? Papasakokite, ar esate atsidūrę situacijoje, kada supratote, kad platoniški santykiai neįmanomi? O galbūt tam tereikia susitarimo, ir jokių kibirkščių tada nekyla?

Laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Draugai“ iki kovo 31 d. Vieno teksto autoriui atiteks Haruki Murakami knyga „Bespalvis Cukuru tadzakis ir jo klajonių metai“.

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)