Nuo 25-erių metų nutariau šiek tiek daugiau domėtis sportu, tad nusipirkau svarmenis ir kiekvieną dieną atlikdavau po kelis pratimus.

Nesididžiuoju ir tuo, kad mityba buvo paskutinis dalykas, kuris man rūpėjo, ir mamos aukštasis kulinarinis išsilavinimas „gelbėjo“ mane nuo rachito. Lietuviški nacionaliniai patiekalai, riebus maistas, rūkytos dešros ir saldi arbata buvo kasdienybė.

Būdamas 30-ies, susipažinau su mėgėju treneriu, kuris verste vertė treniruotis rimčiau ir taip patekau į negrįžtamą savęs tobulėjimo estafetę.

Deja, gyvenimas pasidarė kiek problematiškesnis, kai ir vadžias atleidau, ir vis rasdavau pasiteisinimų praleisti treniruotes, išgerti vieną kitą litrą alaus, riebiau pavalgydavau, ir aklai tikėjau tais, dėl kurių pamokymų dabar ima juokas. Tad 33-ejų atrodžiau kaip meška su milžinišku alaus pilvu. Svėriau tuomet apie 110 kg.

35-erių susiėmiau ir bandydamas gyventi įprastai bei motyvuodamas save, sugebėjau numesti 30 kg ir tuo didžiavausi. Vis daugiau informacijos apie mitybą gavau iš Lietuvos įžymių treneriu, kurie nemokomai dalinosi savo žiniomis ir praktika, tad vienas iš pirmų dalykų, padėjusių reguliuoti svorį, buvo sumažėjęs cukraus vartojimas.

Išmokus daugiau apie žmogaus fiziologiją, galima pasiekti tikrai gražių rezultatų. Praėjusį mėnesį gavau pakvietimą fotografuotis fotosesijoje Londone. Pakvietimas – neribotam laikui, tad gal ir tokio amžiaus galima pamaloninti gyvenimą ir sužibti kaip žvaigždutei, nors ir neilgam.

Šis tekstas skirtas konkursui „Įspūdingi kūno pokyčiai: kaip pavyko sėkmingai sulieknėti“.

Esate tas, kuriam pavyko sėkmingai sulieknėti? Žinote stebuklingą būdą, kaip motyvuoti save pokyčiams? Galite būti pavyzdžiu, kaip savarankiškai pakeisti savo kūną taip, kaip norite? Rašykite mums – pasidalykite savo istorijomis, patirtimis ir patarimais! Įkvėpkite tuos, kurie ieško įkvėpimo, ir padrąsinkite norinčius, bet netikinčius, kad gali pavykti pakeisti savo kūną!

Vienam iš Jūsų atiteks pavasariškas prizas – „Alma Littera“ knyga „Bėgimas ir maratonas“, kuri puikiai tiks norintiems pavasarį pradėti bėgioti! Savo mintis galite siųsti pilieciai@delfi.lt su prierašu „Patirtis“ arba spausdami čia.