Kiek ilgiau nei 7 minutes trunkančiame filmuko originale operatorius filmuoja vaikiną, tarsi parodijuojantį televizijos laidą, kurios metu yra išbandomas koks nors automobilis. Iš pradžių filmuojamas vaikinas apžiūrinėja automobilį, o po 5 min. į jį įsėda neva bandomajam važiavimui.

Automobilio apžiūros metu komentuojama itin vaizdingai, pavyzdžiui, atidarius automobilio viduje esančią dėtuvę, sakoma, kad „galima ginklus, narkotikus pasidėt, pinigų mentams, kad duot“, vartojama leksika – itin aštri.

Filmavimas tęsiamas toliau vaizdą fiksuojant jau iš automobilio salono. BMW vairuojantis jaunuolis rodo, kaip moka vairuoti – panašu, kad specialiai automobiliu slysta ant ledo, daro staigius posūkius, kurių metu automobilis vos išsilaiko važiuojamojoje kelio dalyje.

Vaizdo įrašo, viešai prieinamo „Youtube“ svetainėje, pabaigoje „juokai“ nesibaigia – jau išlipęs iš automobilio vairuotojas juokauja, kad „užkasėm vieną muchamorą“, nes tas neva trukdęs „driftinti“.

DELFI pateikia trumpesnę viešo filmuko „Youtube“ svetainėje versiją:

Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius, antradienį pamatęs šį vaizdo įrašą, buvo priblokštas: „Kvailumas neturi ribų. Kaskart, susidūrę su panašiu veikėju, pagalvojame, kad kvailesnio jau būti nebegali. Bet paskui atsiranda dar kvailesnių. Visiškas varguolis... Be jokios abejonės, tai chuliganiškas vairavimas. Jau nurodžiau surasti šitą vairuotoją. Mes jį greitai surasime, jei tik negyvena kokioje nors kanalizacijoje. O jei ir kanalizacijoje, vis tiek surasime“.

Antradienio vakarą, paskelbus informaciją DELFI, filmukas iš „Youtube“ svetainės buvo pašalintas.

DELFI primena, kad chuliganiškas vairavimas, kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, keliantis pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui, užtraukia baudą vairuotojams nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių iki penkių šimtų septyniasdešimt devynių eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių iki dvejų metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo septynių šimtų dvidešimt keturių iki vieno tūkstančio trylikos eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1176)