Atrodo, iš gražių paskatų, bet o tačiau dėl pinigų. Na kaip aš čia dabar taip negražiai? Šventai tikiu, kad tai ne dėl pinigų, o dėl to, kad vaikas išlaikytų savo mamytę už iš tėvelio priteistus pinigus. Na, palikime šį sluoksnį. Čia viskas aišku ir jau seniai nusibodę.

Vaiko galia nesibaigia ir padarius sunkų nusikaltimą. Tarkim, mirtinai suvažinėjus žmogų, bet turint vaiką, jau galima tikėtis visuomenės gailesčio ir visai nesvarbu, kad sėdai už vairo, būdamas visai girtas. Ai, tiesa, svarbu to nepadaryti vaikui, nes mes suaugusių žmonių jau nebevertinam. Reikėtų prie tų reklamų, kurios aiškina, kad nereikia sėsti už vairo girtam, pridėti tokią mažą, aštunto šrifto žvaigždutę: jeigu turite VAIKŲ, tai negalioja. Na, einam gilyn.

Pasirodo, turint VAIKĄ, galima apsimesti, kad nėra darbo ir panašiai bei kreiptis į visuomenę prašant pagalbos. Tau, kaip suaugusiam žmogui, tikrai niekas nepadės. Lieps eiti dirbti. Ir iš tiesų tektų eiti arba dirbti, arba ubagauti, nes tikrai tikrai niekas nepadėtų. Tu jau didelis. Bet jeigu turi VAIKĄ, jau gali rėkti ir prašytis žmonių pagalbos. Vėlgi, kas čia blogo? Juk viskas bus skirta vaikui, bet tuo pačiu ir mamytė sėkmingai tuo naudosis. Ir kam dar dirbti..?

Peršasi tik viena išvada. Nutiko bėda – naudokis vaiku. Jeigu neturi, įsivaikink ir rėk, kad jūs aukojate įvaikintam vaikui, todėl jūsų auka turi būti dvigubai didesnė.

Kiek skaitau naujienų, visi rėkia, kad pas mus mokesčiai vieni iš didžiausių, o algos – iš mažiausių. Tai įdomu, iš ko aukojama..? Ar to „aukojimo darbo“ neturėtų atlikti pati valstybė, juk mes mokam mokesčius ir dar nemažus. Kodėl mes turim ir mokėti mokesčius, ir aukoti? Kažkas čia ne taip. Gal gali garsi ekonomistė mane apšviesti šituose dvigubuose standartuose.

Ir pabaigai. Taip, mieli komentatoriai, net neskaičiusi jūsų komentarų jau žinau, kad aš esu žiauriai žiaurus žmogus, kad mane dievas nubaus ir velnias pasiims į pragarą, nes aš turiu kitokią viziją apie VAIKUS.

Pagarbiai,
Laura (o taip, aš moteris)

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kviečiame pasidalyti savo mintimis! Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: