„Penktadienį vakare grįžau po darbo ir pamačiau prie namo socialiai remtino kaimyno baldus, jo asmeninius daiktus. Buto spynos pakeistos, žmogus tiesiog išmestas į gatvę, o juk artėja žiema, kur jam dėtis? - DELFI portalui pasakojo moteris. - Kaimynas nebuvo piktybinis. Kartais pašūkaudavo ką apie politiką, bet niekada nekėlė problemų. Visi kaimynai jam tai drabužių duodavome, tai pamaitindavome, nes vyras niekur nedirbo, matyt, už nieką ir nemokėjo, tačiau vis tiek taip išmesti žmogų į gatvę – žiauru“.

Vilnietė sakė, kad patys kaimynai surado, kur išvežtas socialiai remtinas vyras.

„Pasiskambinome į policiją ir sužinojome, kad vyras išvežtas į „Salą“. Parsivežėme jį, vienas kaimynų apnakvindino, tačiau ką daryti toliau? Juk negalima taip žiauriai su žmogumi elgtis. Negi jei žmogus socialiai remtinas, leidžiama, kaip šunį žiemai išmesti į gatvę?“, - pasakojo pakraupusi, jos žiniomis, Vilniaus savivaldybės darbuotojų sprendimu.

Moteris pasakojo, kad išmetus kaimyno baldus, iš karto buvo pakeista ir buto spyna, kad jis negalėtų grįžti. Žmogus net neturi visų reikiamų dokumentų, jam to padaryti niekas nepadėjo, tad jis negali prašyti ilgesniam laikui prieglaudos nakvynės namuose, kur kartais apgyvendinami socialiai remtini asmenys. Be to, savaitgalis, tad susisiekti su kraustytojais, jei kaip vyras sakė, tai padaryta savivaldybės sprendimu ir pasikalbėti – neįmanoma.

Anot kaimynų, į beviltišką padėtį patekęs vyras, kaip parodė kraustytojai, niekam nerūpi, net jei šaltuoju metų laiku lieka be stogo, gatvėje.

Dėkojame DELFI skaitytojams už informaciją ir nuotraukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (423)