Dalijamės keliomis skaitytojų komentaruose papasakotomis istorijomis ir kviečiame jus papasakoti savąsias pilieciai@delfi.lt! Parašykite, jei jaučiatės vienišas, ieškote antros pusės ar galite patarti, kaip ją susirasti kitiems.

Pamoka tapo merginos iš pažinčių portalo pamokymas

Vienas iš DELFI komentatorių prisipažino, kad ir pačiam teko patirti, kas yra vienatvė. Anksčiau merginų jis bandė ieškoti internetiniuose pažinčių portaluose, kol, galiausiai, pažintis su viena jų tapo pamoka visam gyvenimui.

„Aš pats gal esu vienas iš tokių vaikinų, koks čia ir rašė straipsnį, tiksliau, buvau. Nesijaučiu savimi, nesijaučiu patrauklus, kitiems pavydėdavau to ar ano, o save smerkdavau, kad nesu toks. Dėl to man niekas ir nesigauna... Sėdėdavau pažinčių portaluose, kalbinamas vos ne visas iš eilės, nelabai kas ir atrašydavo. Net juokinga prisiminus. Lūžis įvyko tada, kai galų gale suradęs savo pirmąjį pasimatymą susimoviau kaip liurbis. Graži mergina, miela buvo, pokalbis rezgėsi, o aš vis kažkodėl kvailas frazes mėtydavau „Ar tau tiktų toks neišvaizdus vaikinas kaip aš?“, „Ar tau ne gėda su manim?“ ir pan. Aišku, pasimatymas baigėsi, daugiau jos ir nemačiau. Bet ji man padarė labai didelę paslaugą paskutiniu pokalbiu po pasimatymo telefonu. Ji man pasakė: „Esi šaunus vaikinas, bet kaip tu gali man patikti, jei nepatinki pats sau!“, – rašė skaitytojas komentare.

Pasak jo, po nusivylimo jis paprasčiausiai užpildė visą savo laisvalaikį veikla. „Namuose sėdėdavau tik bjauriu oru arba kai miegodavau. Po metų pats savęs nebepažinau, pasitikėjau savimi, pats sau patikau, tapau ryžtingas, užtikrintas ir gana greitai pradėjau sulaukti ir merginų dėmesio. Dabar juokinga, nors tada man irgi buvo jau 24-eri, o buvau kažkoks depresantas“, – savo istoriją komentarų skiltyje papasakojo vaikinas.

Kitas vaikinas taip pat prisipažino, kad jam niekaip nesisekė susirasti merginos, jis jautėsi nepatrauklus ir net išbandė specialias merginų „kabinimo“ technikas.

„Galvojau, kad esu negražus, nepatrauklus. Pirmiau pasimylėjau su mergina, nei pasibučiavau, nes buvo gėda bučiuotis, nes nemokėjau (niekad to nedariau), be to ir pasimylėjimas kainavo. Tada atradau tai, kas žinoma angliškai kaip „pickupas“ (ne automobilis) (angl. praktiškai taikomos taisyklės, technika, kaip suvilioti merginas) – pagalvojau, išspręs viską! Not (angl. ne). Veikia, bet tik tam kartui, kai buvau kažkuo, ne savim, ir veikiau pagal instrukciją. Po to – vėl vienišumas ir mintis, kad paties nemyli. O kas padėjo ir pagaliau padarė bendravimą daug lengvesnį (...) – savęs priėmimas. Savęs, tobulai netobulo žmogaus. O tada, kai negalėdavau priimti, mokydavausi priimti ir tokį – negalintį priimti. Sviestas sviestuotas, bet šis supratimas ir patirtis, tokie paprasti, ir tokie nuostabūs man buvo bene didžiausias atradimas – o galimų „sprendimų“ buvau perskaitęs daaaaug“, – rašė skaitytojas, slapyvardžiu „Pokemonas“.

Nepasitikintys vyrukai tapo šauniais partneriais

Savo patirtimis pasidalijo ir merginos – jos papasakojo, kad jų antromis pusėmis tapo būtent tokie vyrai, kurie abejojo savo patrauklumu.

„Žinai, mano vaikinas, dabar jau sužadėtinis, irgi panašiai mąstė kaip tu. Tiek jis, tiek aš neturėjome prieš tai jokios rimtos draugystės, jis irgi nėra gražuolis, bet jis visai ne tuo mane patraukė. Iš pradžių galvojau, kad šiaip malonus draugas ir tiek. Net nemaniau, kad galim būti pora. Tačiau jis visą laiką man buvo malonus, stengėsi, kiek galėjo ir padėdavo visur, kur reikėdavo. Aš negalėjau nesistebėti jo išmone, mintimis. Jis buvo ir yra be proto gabus moksluose, aš, deja, o tuo jis mane ir „užkabino“. Išvaizda gal ir ne ta, kokios norėjau, bet su laiku jis gražėjo mano akyse, ir, žinok, taip dabar „vienodai ant tos išvaizdos“, man jis gražus toks, koks yra“, – pasakojo DELFI komentatorė, pasivadinusi „Sara“.

Ji tikina, kad būtent savimi nepasitikintis vaikinas ją išmokė jaustis patrauklia. „O kas svarbiausia, kaip visi stebėjosi, kad kaip jis galėjo tokią paną kaip aš pakabinti (nesu gražuole, bet esu liekna, aukšta, ilgų plaukų, pagal jo šeimos moteris esu tikrai graži, nes visos jos gana stambokos ir labai žemos). Atvirai sakant, tik jo dėka ir pasijutau graži, nes anksčiau nė nebūčiau to išdrįsus pagalvoti. Tau siūlau išlaukti savosios ir žavėti merginas ne išvaizda, o vidumi, išmone. Protingos neatstums, o kvailos... Ar tau reikia kvailos? Viskas bus gerai!“, – tęsė komentare skaitytoja.

Panašia patirtimi pasidalijo ir komentatorė, slapyvardžiu „Žmona“.

„Maniškis dažnai manęs klausia, kodėl su juo prasidėjau – sako, aš toks negražus, o tu tokia nuostabi, protinga, visiems patikai, o išsirinkai mane. Aš kaskart supykstu, nes jis man – pats tobuliausias. Susidraugavom 19 m., ir nuo pirmos pažinties akimirkos labai norėjau, kad šis nuostabus jaunuolis visada būtų kartu. Kodėl jis? Todėl, kad su manimi elgėsi labai pagarbiai ir lova tikrai nebuvo pirmasis jo tikslas. Jis neskubino įvykių eigos, nors, kaip pats vėliau pasakojo, aistra tiesiog degino ir širdis daužėsi nuo kiekvieno prisilietimo. O tokį susivaldymą aš laikau labai didele pagarba jaunai merginai. Visi mūsų pasimatymai buvo nuostabūs, per įvairiapusę veiklą – kelionės, teatrai, koncertai, dviračiai ir pan. – vienas kitą puikiai pažinome. Jis kaskart stebino mane savo žiniomis, sumanumu, humoru. Mes kartu – jau 16 metų. Tai – nuostabūs metai“, – rašė komentatorė.

Norite pasidalyti savo patirtimi? Galbūt jums nepavyksta rasto antrosios pusės? O gal galite su vienišiais pasidalyti patarimais, kaip tai padaryti? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (234)