Dažniausiai kvietimų tekstas pradedamas su nedidele įžanga, ketureiliu apie meilę ar Jūsų istorijos pradžia. Tačiau galite iš karto tekstą pradėti nuo kreipinio į svečius, kuriuos kviesite būtent šiuo kvietimu. Ko reikėtų nepamiršti paminėti toliau?

Šventės data, laikas ir vieta. Pirmiausia nurodykite santuokos ceremonijos vietą, jeigu norite, kad svečiai dalyvauti tiek civilinės metrikacijos ceremonijoje, tiek bažnyčioje. Apačioje atskiroje eilutėje nurodykite šventės pradžios laiką ir vietą. Jeigu Jūsų svečiai bus iš skirtingų miestų ir ne visi puikiai pažįsta Jūsų šventės miestą, pagelbėtumėte, jei prie kvietimo vokelyje įdėtumėte ir atspausdintą mažą žemėlapį, kuris paaiškintų svečiams, kaip nuvykti nuo ceremonijos vietos iki šventės vietos.

Vienai šeimai dažniausiai siunčiamas vienas kvietimas, įrašant svečių pavardę, jei kviečiate ir jų vaikus, kurie gyvena atskirai, jiems reikėtų įteikti atskirą kvietimą.

Nepamirškite nurodyti ir datos, iki kada svečiai turėtų pranešti apie dalyvavimą, ir nurodykite savo kontaktinį numerį. Geriausia jei būtų ir Jūsų, ir vyro.

Kvietimo pabaigoje taip pat galite užsiminti apie dovanas. Jei norite, kad svečiai neštų vokelius, internete galite rasti gražių ir šmaikščių pavyzdžių, kaip svečiams paaiškinti, kad tikitės nedūžtančių dovanų. Taip pat galite paprašyti vietoje gėlių nešti loterijos bilietus, mėgstamiausias knygas, skaniausių vynų butelius, ar tiesiog po vieną gėlės žiedą, jei neturėsite laiko po vestuvių džiaugtis visomis suneštomis gėlėmis. Dabar madinga prašyti nešti žaislus, kurie atiduodami į vaikų namus ar šunų maistą, kuris vežamas į prieglaudas, tačiau, mano manymu, šios akcijos neturėtų būti siejamos su vestuvėmis.

Kvietimų tekstas gali būti rašytas ranka arba atspausdintas, tačiau rinkitės aiškų šriftą, kuris bus visiems įskaitomas.

Taip pat nepamirškite pasirašyti, kad svečiams būtų aišku, nuo ko šie kvietimai, užtenka pasirašyti tik savo vardus.

Jeigu visi svečiai gyvena netoli Jūsų, būtų gražu, jei pristatytumėte visiems asmeniškai, o paštu siųstumėte tik tiems svečiams, su kuriais nepavyks susitikti artimiausiu metu.

Kvietimai turėtu būti įteikti likus 3-4 mėnesiams iki vestuvių, o apie dalyvavimą svečiai galėtų pranešti iki vestuvių likus 1-2 mėnesiams. Jeigu Jūsų svečiai gyvena užsienyje, jiems galite kvietimus išsiųsti ir ankščiau, kad turėtų pakankamai laiko suderinti atostogas ir įsigyti lėktuvo bilietus jiems patogiomis datomis.