Ši paroda, eksponuojama dviejose salėse, tikrai turtinga ir įdomi. Darbai labai įvairūs, gražūs, šilti, atlikti įvairiomis technikomis: tai ir siuvinėti bei lipdyti paveikslėliai, karpiniai, nėriniai, dekupažo būdu puošti indai, dėžutės, molio lipdiniai, originalūs lankstiniai iš popieriaus, atvirukai bei interjero detalės. Didelės kantrybės, laiko ir pastangų prireikė jiems sukurti.

Kaip sakė globos namų direktorė Ona Rimšelytė, vaikams daug padeda kūrybingos socialinės darbuotojos. Dalia Juršėnienė moko nerti ir siuvinėti, Edita Vilimienė – lankstyti iš popieriaus. Anksčiau dirbusi mokytoja Inga Pajarskienė supažindino su molio lipdymo, dekupažo paslaptimis.

„Rengiame vaikus gyvenimui ir norime, kad jie kuo daugiau išmoktų, kad suprastų, jog kiekvienas darbas turi būti atliktas tvarkingai ir atrodyti taip, kad nebūtų gėda jį dovanoti“,- pasakojo direktorė, kuriai tą dieną kaip ir vaikams buvo tikra šventė. Tiek daug gražių žodžių, padėkų ir linkėjimų sulaukta.

Kaip sakė renginį vedusi parodos organizatorė Marija Kirkienė, jai šią idėją pasiūlė Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Danutė Ropienė. Apsilankiusi parodoje „Aukso vainikas“ D.Ropienė paklausė, kodėl čia nemato Daugėliškio globos namų vaikų darbelių. Kadangi toje parodoje dalyvauja tik suaugusieji, nuspręsta surengti atskirą parodą. Ir tikrai gerai nuspręsta, nes iš Daugėliškio suvežta daug eksponatų ir jie gražiai užpildė erdves.

„Esu nepaprastai laiminga ir šie darbai man patys gražiausi. Ir kuriantys vaikai yra labai gražūs ir turtingi savo idėjomis ir sumanymais. Juk kuriantis vaikas – tai lyg švytintis akmenėlis ant grubaus kasdienybės kelio...“, - sakė D.Ropienė.

Ji dėkojo globos namų darbuotojams už tai, kad jie suranda auklėtiniuose talento grūdą ir sumaniai jį augina, skatina vaikus matyti ir kurti grožį, palaiko draugiškus santykius ir rūpinasi pilnaverčiu gyvenimu globos namuose.

Daugiausia darbų pristačiusiems autoriams Auksei Kurzajevai (karpiniai, nėriniai), Eglei Jasinskaitei (lankstiniai, siuvinėjimas), Rūtai Jasinskaitei (karoliukų vėrimas) Mindaugui Kavaliūnui (molio dirbiniai), Romualdui Kriugiškiui (molio dirbiniai, paveikslėliai iš plastilino) įteiktos Kultūros ir sporto centro padėkos ir saldžios dovanėlės.

Puikia paroda ir augančia nauja kūrėjų karta nuoširdžiai pasidžiaugė Dailės studijos vadovė Nijolė Trinkūnienė, globos namų direktorei dovanojusi savo darželio gėlių puokštelę. Pristatyme taip pat dalyvavo Kultūros centro, mokyklos – darželio „Šaltinėlis“ darbuotojai bei būrelis smalsių darželinukų, kurie vėliau pavaišinti saldainiais.

Renginyje grojo du šaunūs saksofonininkai – studentas Ugnius Gimževskis ir gimnazistas Eimantas Umbrasas.