Iš Visagino į Ignaliną ugniagesys atbėgo daugiau nei per tris valandas. Į Laisvės aikštę jį atlydėjo vietiniai baikeriai, Ignalinos ugniagesiai. Perkirtęs finišo juostelę Aidas Ardzijauskas pasisveikino su jo laukusiais: Ignalinos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Vidu Kreivėnu, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Regina Lisauskiene, vyresn. specialistu Artūru Česlioku, Kultūros ir sporto centro Sporto skyriaus vadovu Jonu Paslausku bei sutikimą organizavusiu Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininku Anatolijumi Ostrouchu.

Besišypsantis ir, atrodytų, tikrai nepavargęs sportininkas šiek tiek atsigėrė vandens ir ėmėsi atsakinėti į klausimus. Tai daryti didelį atstumą nubėgus gal ir nėra labai paprasta, bet jau tikrai neišvengiama, vykdant tokią akciją. Ypač daug klausimų turėjo žurnalistai.

41 me­tų spor­ti­nin­kas yra nu­bė­gęs apie 34 tūks­tan­čius ki­lo­met­rų. Jis įvei­kė 17 kla­si­ki­nių ma­ra­to­nų (42,195 ki­lo­met­ro), sep­ty­nis kar­tus rung­ty­nia­vo 100 ki­lo­met­rų, po še­šis kar­tus – 101 ki­lo­met­rų ir dau­gia­die­nė­se bė­gi­mo var­žy­bo­se, taip pat yra var­žę­sis 24 va­lan­dų bė­gi­me, per ku­rį įvei­kė be­veik 219 ki­lo­met­rų. Šiam bėgimui aplink Lietuvą vyras rengėsi 9 metus. Ne tik treniravosi, bet ir surinko labai daug informacijos.
„Jeigu visi ugniagesiai taip bėgiotų, tai ir gaisrinių automobilių nereikėtų...“- juokavo vedėja Regina Lisauskienė.

Kaip pasakojo Aidas Ardzijauskas, jo kasdieninė dienotvarkė namuose yra gana griežta, viskas suplanuota valandų ir minučių tikslumu. Per savaitę treniruodamasis jis paprastai nubėga apie 270 km, bėgdamas aplink Lietuvą per tą patį laiką – apie 250 km, todėl, kaip pats juokavo, čia nėra nieko labai sudėtingo. Na, o pats sunkiausias maršrutas buvęs nuo Obelių iki Zarasų. Kalnuotas ir vingiuotas kelias labai išvargino. Sportininkas pasakojo, kad kaimuose ir miesteliuose žmonės su juo sveikinasi, o lyjant lietui viena vairuotoja sustojo ir siūlėsi pavėžėti.

Kilometrų sportininkas neskaičiuoja, tik pradėdamas bėgti žino, kiek jų tądien reikės įveikti. Kas penkis kilometrus daromos trumpos pertraukėlės – reikia atsigerti, kartais ir pasikeisti sportbačius. Sutikusieji bėgiką Ignalinoje klausinėjo ir apie maistą. Vyras sakė, kad išbėgdamas iš Visagino pusryčiams suvalgė kiaušinienės ir blynelių. Stengiasi valgyti tik lengvai virškinamą maistą, jokiu būdu ne keptą ar rūkytą mėsą. Ir vandens daug gerti nėra gerai, nes per valandą organizmas įsisavina tik 0,8 litro.

Kiek pailsėjęs Ignalinoje, Aidas Ardzijauskas kolegų lydimas apsilankė Ginučiuose, apžvelgė ežerų panoramas nuo Ladakalnio, pasivaikštinėjo Palūšėje. Birželio 21 d. apie 11 val. sportininkas išbėgo į Švenčionis. Taigi, žygio finišas jau vis labiau artėja. Kas­dien vi­du­ti­niš­kai apie 40–60 ki­lo­met­rų nu­bė­gan­tis en­tu­zias­tas Lie­tu­vą api­bėg­ti ke­ti­na per 24 die­nas ir sostinėje ža­da fi­ni­šuo­ti bir­že­lio 23-ą­ją.