Panevėžys elektromaratonininkus sutiko šiaurinėje Laisvės aikštės dalyje, kur dalyviai sustojo įkrauti savo automobilių baterijų. Tačiau į miesto centrą užsuko vos keturi automobiliai. Trys iš jų buvo varomi elektra, o vienas – etanoliu. Vėliau prie užsieniečių prisijungė ir lietuviai, pademonstravę pačių pagamintą elektrinį „Renault Twingo

Pasak renginio organizatorių, šių metų elektromobilių maratonas skiriasi nuo ankstesniųjų tuo, kad prasideda ne Taline, o Sankt Peterburge. Be to, vyksta rudenį. Lenktynės baigsis Monte Karle Tarptautinio taikos ir sporto forumo atidarymo dieną. Trasa eis per Rusiją, Suomiją, Estiją, Latviją, Lietuvą, Lenkiją, Čekiją, Vokietiją, Šveicariją ir Italiją.

Lenktynės turi atskirus ruožus – Baltijos reidas (Rusija, Suomija, Estija, Latvija, Lietuva), Greitkelių reidas (Lenkija, Čekija, Vokietija, Šveicarija) ir Adrijos reidas (Italija, Monakas). Kiekvieno laimėtojai gaus prizų, o užbaigusieji distanciją - diplomus.

Elektromobilių maratono finišas ir apdovanojimų ceremonija vyks lapkričio 6 d. aikštėje priešais Monako Princo Alberto II rūmus.