Taip dar niekas nėra padaręs Askiojaus miestelyje: krepšinio klube debiutavęs Vaidas Šeduikis atnešė pergalę savo komandai vykusiose varžybose ir per jas pelnė 40 taškų, rašoma laikraštyje „AV“.

Šio sezono pirmosios krepšinio varžybos pasibaigė galinga persvara Askiojaus krepšinio klubo naudai. Vaidas Šeduikis pelnė net trečdalį visų pelnytų taškų. Rašoma, kad lietuvio indėlis buvo net 10 taiklių metimų iš tritaškio zonos.

– Mes kovojame dėl pirmos vietos. Mes daug treniruojamės, kad pasiektume finalą, – rėžė V. Šeduikis iškart po varžybų laikraščio žurnalistui. Jo žaidimas buvo lemtingas Askiojaus krepšinio klubui, kuris išplėšė pergalę prieš „Bønes B“ 109-88.

V. Šeduikis, gyvenantis Askiojuje jau trejus metus, Norvegijos laikraščiui sakė, kad Lietuvoje visi žaidžia krepšinį ir krepšinis mūsų šalyje yra tarsi antras tikėjimas.

Taip žaidėjas laikraščio žurnalistui atviravo po šeštadienį vykusių rungtynių Askiojaus halėje.

– Mes iškart per šias varžybas pradėjome lyderiauti. „Bønes“ žaidė galingai, tačiau mums pavyko atsilaikyti ir išplėšti pergalę, – norvegų laikraščiui pasakojo komandos treneris Eirikas Haalandas, ir pridūrė, kad nors pačios varžybos buvo smagios, teko patirti ir nereikalingos įtampos.

Pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 25-17: Askiojaus komandos žaidėjai įmetė net penkis tritaškius. Antrasis kėlinys baigėsi rezultatu 45-36. Trečiajame kėlinyje „Bønes“ komandos žaidimas buvo kiek „pavojingesnis“ ir vienu metu skirtumas buvo sumažėjęs iki 4 taškų, tačiau dėka V. Šeduikio ir Kristofferio Landøy kelių taiklių tritaškių, trečiasis kėlinys pasibaigė 73- 67 šeimininkų Askiojuje komandos naudai. Ketvirtasis kėlinys baigėsi absoliučia pergale rezultatu 109-88.

– Mes šiandien taikliai metėme tritaškius ir kitus metimus. Tai ir lėmė mūsų pergalę, nors pačiose varžybose netrūko klaidų, – norbegų žurnalistui pasakojo treneris E. Haalandas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kviečiame išvykusius, grįžusius, gyvenančius Lietuvoje pasidalinti savo patirtimi ir istorija.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Emigracija“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau:


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)