DELFI žiniomis, buvo sulaikyta 12 neblaivių karių.

S. Povilionio teigimu, neblaivūs kariai įkliuvo Karo policijai atlikus patikrinimą. Tiesa, tikslaus skaičiaus jis nenurodė.

„Karių mokymų centre, kur jie dalyvauja mokymuose, (...) (kariai – DELFI) buvo patikrinti Karo policijos, kaip numato procedūros, ir kai kuriems buvo nustatytas girtumas“, - sakė jis.

Įkliuvę kariai – profesionalai, kuriems laisvu nuo tarnybos metu netaikomas kareivinis režimas.

„Nepaisant to, kad nėra tokio reikalavimo, kaip karys turi leisti laisvalaikį, jis turi prisiminti, kad yra karys, ir jis turi elgtis taip, kaip iš jo tikisi visuomenė ir jo tarnybos draugai, - patikino Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai. - Dėl to, šiuo atveju, padaliniams, iš kurių buvo kariai, yra nusiųsta medžiaga, jie yra informuoti, kad toks atvejis buvo užfiksuotas, ir kiekvieno padalinio vadovybė be abejo įvertins aplinkybes, bus įvykdytas tyrimas. Kai jis pasibaigs, bus galima pasakyti, ar kariams bus pritaikytos kažkokios drausminės poriemonės“.

Jis pabrėžė, kad net ir laisvalaikio metu karys turi prisiminti savo statusą. „Vadovybė yra ne kartą išreiškusi nuomonę, kad kiekvienas karys, nepaisant to, ar jis yra ne tarnyboje, vis tiek turi prisiminti apie savo kaip kario statusą, jis turi žinoti, kad jam yra keliami griežti reikalavimai taip pat ir ne tarnybos metu. Jis turi elgtis taip, kaip iš jo tikisi visuomenė. Į šitą aplinkybę tyrimo metu taip pat buvo atsižvelgta“.

S. Povilionis nurodė, kad tyrimas, kaip numato teisės aktai, turėtų būti baigtas per mėnesį laiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)