Apsipirkimui skiriame apie 200 eurų. Kelionė papildomai mums kainuoja apie 30 eurų. Skaniai pavalgyti ir papramogauti – dar 20 eurų. Viena išvyka grubiai atsieina 250 eurų. Aišku, jei pirktume kažką rimčiau, tada ir suma būtų didesnė. Pavyzdžiui, praėjusiais metais vykome į Baltstogę (čia apie 120 km nuo Suvalkų), ten – daug didesnis miestas. Daug daugiau parduotuvių. Per dvi dienas net nespėjome visko apžiūrėti... Yra ir didelis drabužių turgus. Aišku, palyginus su Žemaitijoje esančiu Rietavo turgumi, jis perpus mažesnis. Ten – beveik vien drabužiai.

Palyginkime: pavyzdžiui, pirkau ten suknelę, mokėjau 8 eurus. Lietuvoje analogiška turguje kainuotų 20 eurų. Statybinių prekių parduotuvėje pirkome pakabinama tualetą. Tualeto ir rėmo kaina buvo 90 eurų. Lietuvoje tokį patį matėme kitoje parduotuvėje – 230 eurų, su nuolaida – 200 eurų. Taip pat pirkome baldus – lovą ir komodą, ir iš viso sutaupėme 120 eurų.

Skalbimo miltelių ir minkštiklių taip pat galima rasti už labai mažą kainą. Štai, pavyzdžiui, vienas gerai žinomas skystas skalbiklis. 4 l kaina – 23,99 zlotai, eurais – 5,6 euro. Pas mus parduotuvėse 1 l kaina yra nuo 2 iki 4 eurų. Kitas skalbinių minkštiklis (2 l pakuotė) – 10,99 zlotai arba 2,56 euro. Pas mus litro kaina – nuo 2-3eurų.

Dušo želė kainos – taip pat juokingos... Paskutinį kartą pirkau 1,5 l, mokėjau 1,20 euro, ir tai buvo ne pati pigiausia produkcija. Tarkim, pas mus vieno žinomo prekinio ženklo dušo želė kainuoja apie 4 eurus (400 ml pakuotė). Ten ją galima nusipirkti už 1,7-2 euro. Daugumos prekių atveju situacija yra panaši.

Nuvykę į Suvalkus taip pat pramogavome vandens parke. Ten yra dvi pirtys, trys burbulinės vonios, 4 nusileidimo takeliai, didelis baseinas. Už dvi valandas dviems žmonėms sumokėjome 8 eurus. Taip pat pietavome centre, labai gražioje jaukioje kavinėje, kuri net turėjo lietuvių kalba atspausdintą meniu. Tai labai nustebino.
Lenkijoje prisipirkau daug dirbtinių gėlių, jų kainos irgi juokingos – nuo 3 iki 30 zlotų už gražiausius žiedus.

Mėsa irgi kainuoja panašiai. Labai pamėgom įdarytą pekino antį su obuoliais, tai visada parsivežame. Jos kaina už kilogramą siekia 10-12 zlotų, apie 2,3-2,8 euro. Pas mus mačiau labai panašią parduotuvėje, bet kilogramo kaina buvo daugiau nei 5 eurai.

Važiavau, važiuoju ir važiuosiu apsipirkti pas kaimynus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Esate vykę apsipirkti į Lenkiją? Pasidalykite savo patirtimi! Ar pastebėjote kainų skirtumus, ką pirkote, ar pavyko sutaupyti? O gal atvirkščiai – išleidote daugiau, nei tikėjotės? Jūsų minčių lauksime el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Lenkija“.