Šuo – tai mūsų šeimos narys, kuris be klaustukų įtraukiamas į mūsų planus, net ir pačius netikėčiausius ir tokius spontaniškus, kaip staiga viską metus keliauti be jokių aiškių planų į užsienį. Visi iki vieno buvo šokiruoti tokiu staigiu mano gyvenimo posūkiu – o kur dar tai, kad aš pati tiksliai nežinodama, nei kur gyvensiu, nei kur dirbsiu, vežuosi savo šunį. Tačiau tai nė akimirką nesukėlė abejonės nei man, juk Jazzu – mano geriausia draugė. Ir kad ir kiek sunkumų tai sudarė, ypač ieškant gyvenamosios vietos, nė akimirką nesuabejojau savo sprendimu ir labai džiaugiuosi, kad visą šį laiką esame kartu.

Porą kartų per metus kartu keliaujame atostogų į Lietuvą aplankyti mano ir Jazzu draugų. Taip pat augintinis padėjo susirasti daug šaunių naujų pažinčių čia, Kopenhagoje: esame vietinio kinologų klubo narės, praleidžiame nemažai laiko bendraudamos su kitais šunų šeimininkais ir visos praeityje kilusios problemos atsiperka su kaupu – daug gerų emocijų, šypsenų ir smagiai praleisto laiko.

Trumpai apie formalumus keliaujant. Kadangi mūsų biglė turi kilmės dokumentus, yra tvarkingai skiepijama ir turi mikroschemą, prieš skrydį tereikėjo poros antspaudų ir formalumų veterinarijos klinikoje. Skrydžiui buvo pasirinktos oro linijos, kurios be priekaištų pasirūpino mūsų geriausia drauge kelionės metu.

Skrydžio bilieto kaina – kaip vaikui, šuo transportuojamas specialiai tam skirtoje dėžėje bagažo skyriuje. Skrydžio metu jis miega ir po kelionės jaučiasi puikiai. Tačiau prieš skrydi šuo turi būti pripratinamas ramiai būti transportavimo dėžėje, kad nesinervintų. Kadangi dažnai keliaujame ir skraidome kartu su Jazzu, iškilus klausimams galime pasidalinti savo patirtimi plačiau, jauskitės drąsiai ir susisiekite su mumis. Geriausias draugas šuo privalo keliauti kartu. Sėkmės!

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių! Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.