"Taip pat neskelbia, kokie bus viešojo transporto maršrutai panaikinti ir kokie bus paskelbti. O internetinėje erdvėje jau daugėja straipsnių, kad nuo š. m. liepos mėn. 1 d. nebebus daug viešojo transporto maršrutų.

O ar Vilniečio kortelė galios maršrutinių taksi maršruotose? Taip pat šia tema diskusijos vyksta viename iš internetinių forumų", - rašė jie.

Skaitytojai teiravosi, kada Vilniaus miesto savivaldybė planuoja informuoti ir paskelbti gyventojams, kokie naujieji maršrutai bus nuo š.m. liepos mėn. 1 d., kokie maršrutai bus panaikinti nuo š. m. liepos mėn. 1 d., kokie maršrutai bus sutrumpinti nuo š. m. liepos mėn. 1 d.

DELFI komentaro pasiteiravo Vilniaus savivaldybės viešųjų ryšių atstovo Anton Nikitin. Paaiškėjo, kad tiksli informacija apie maršrutus kol kas nepateikiama.

A. Nikitin pacitavo Vilniaus savivaldybės išplatintą pranešimą spaudai, kuriame nurodoma, kad sostinės savivaldybės ruošiamas viešojo transporto optimizavimo planas jau kovo pradžioje bus pateiktas visuomenės svarstymui – vilniečiai galės susipažinti su planuojamais greitaisiais maršrutais, taip pat informacija, kaip keisis kiti maršrutai, kaip dažnai jie važiuos.

Pasak atsiųsto pranešimo, vilniečiai galės teikti pasiūlymus ir pastabas šiam projektui. Šiuo metu, detaliai nagrinėjant keleivių srautus, baigiama ruošti atnaujinta miesto viešojo transporto schema, kuri ir bus pateikta svarstyti.

Pateiktame pranešime nurodyta, kad visame mieste veiks bendra bilieto sistema, todėl bet kurioje transporto priemonėje veiks „Vilniečio kortelė“, taip galios ir visos studentams, pensinio amžiaus žmonėms ar neįgaliesiems taikomos lengvatos.

Teigiama, kad naujieji maršrutai bus įvedami liepos 1 dieną – tuo metu, kai yra mažiausi keleivių srautai.