Šį tikslą įgyvendinti šiais metais padėjo ir organizacijos ESN sekcijos Lietuvoje, kurios būtent šios savaitės metu norėjo visuomenei suteikti daugiau informacijos apie ERASMUS mainų programos ir ESN veiklos naudą žmonių vienybei skatinti.

Visų pirma, ESN Lithuania mokiniams organizavo rašinio „Laiškas ERASMUS mainų studentui“ konkursą, kurį rašydami šie yra prašomi atsakyti į užsieniečių jiems jau prašytus laiškus (juos galima rasti www.esnlithuania.org puslapyje, skiltyje ERASMUS LETTERS). Šiuose laiškuose užsienio studentai dalinasi patirtimi apie studijas Lietuvoje, pasakoja, kaip tokio pobūdžio mainų programos prisideda prie vieningo pasaulio kūrimo.

Tokia iniciatyva siekiama aukštųjų ir bendrojo ugdymo mokyklų bendradarbiavimo: kadangi visi studentų laiškai sukelti į internetinį puslapį, net mažų miestelių ir kaimelių mokiniai turi galimybę susipažinti su užsieniečių studentų studijų Lietuvoje patirtimi bei atsakant į kurį nors laišką - išreikšti savo.

Prie Visuotinės švietimo savaitės prisidėjo ir dar vienas ESN Lithuania projektas, informacinio pobūdžio filmukas „ERASMUS vienija“, siekiantis praturtinti Lietuvos visuomenę per užsieniečius Erasmus mainų studentus.

Uoliai padirbėjus operatoriui ir montuotojui Audriui Siliūnui, reporteriui Adriand Probs (Vokietija) ir Erasmus mainų studentams iš 7 ESN sekcijų Kaune ir Vilniuje, buvo sukurtas filmukas. Filmukas tinkamas žiūrėti visiems Lietuvos žmonėms: ESN sekcijų užsienio studentai pasiryžo ir lietuvių kalba papasakojo apie Erasmus mainų programą ir jos naudą tiek individui, tiek visuomenei.

Minėtųjų „Visuotinės švietimo savaitės“ metu įgyvendintų idėjų autorė SocialErasmus koordinatorė Kristina Selezniova teigia: „Visuomenė nepakankamai žino apie ESN organizaciją, Erasmus galimybes ir užsienio kalbų svarbą kasdieniniame gyvenime, todėl manau, kad mūsų įgyvendinti projektai - pirmas didelis žingsnis visuotinio švietimo link“.