Estijos ralio čempionato paskutinį etapą šiemet sudarys 11 greičio ruožų, kuriais dalyviai įveiks beveik 120 kilometrų. Ketvirtadienį visi sportininkų duetai savo „Recce“ automobiliais užsirašinėjo trasos elementus. Tuo metu žiniasklaidos atstovai pasistengė įamžinti Saremos salos grožį ir dalyvius, kurie sudarinėjo ar tikslino stenogramas.

Po susirašymo stadijos į sodybą grįžęs Giedrius Notkus sakė, kad jau keletą metų iš eilės ralis „Saaremaa“ jau praktiškai niekuo nebestebina.

„Iš tikrųjų nieko naujo nepamatėme. Greičio ruožai daugiau ar mažiau jau važiuoti ir yra žinomi. Galbūt nauja yra tik tai, kad kai kurie „dopai“ yra padaryti į kitą pusę, priešingą, negu buvo praėjusiais ar dar ankstesniais metais. Būtent dėl šios priežasties greičio ruožus galima vertinti kaip šiek tiek pasikeitusius. Tačiau yra ir jau važiuotų greičio ruožų, tiesa, šiek tiek patrumpintų ar jau su važiuotomis trasos konfigūracijomis.  Bet iš esmės – „dopai“ yra žinomi“, – po susirašymo kalbėjo G. Notkus.

„Lyginant su praėjusiais metais, šiemet yra kiek sausesnė danga.  Galbūt mažiau lietaus čia buvo ir todėl nėra taip šlapia, nėra taip slidu. Danga pakankamai tvirta, pakankamai kieta. Žinoma, miškingose vietovėse buvo kiek slidesnių vietų, bet manau, kad iki varžybų danga pradžius ir ten. Galvoju, kad šiame ralyje bus tikrai dideli greičiai ir tikrai gražu žiūrovams“, – apie greičio ruožus kalbėjo sporto meistras.

„Šiandien, susirašinėjant trasas, daug kas perbėgo mums kelią. Ir katinai, ir voverės, ir stirnos, bet  vieną greičio ruožą mums užstojo didelis, „zdarovas“ šernas, juodas toks. Teko sustoti ir spręsti, kaip čia toliau važiuoti. Bet, matyt, šernas turėjo savų reikalų ir nukiūtino toliau į mišką. Taigi šiokį tokį kontaktą su laukine gamta turėjome“, – neeiliniais įspūdžiais dalijosi lenktynininkas.

„Iš tikrųjų, ambicijos ir norai visada būna kuo didžiausi. Norime finišuoti pirmoje vietoje, nes po praėjusių metų įvykių, kai nepavyko baigti varžybų, norisi šiemet pasiekti kuo aukštesnę vietą. Taigi, taikysimės į pirmą vietą klasėje ir dešimtuką „ovarall“ (liet. apskritai). Mūsų šansai yra tikrai nemaži. Jeigu technika nepaves ir trasos bus svetingos, manau, kad tarp dešimt geriausių mus pamatysite“, - ambicijas įvardijo sporto meistras.

„Mūsų komandos gerbėjai dar ketvirtadienį skambino, po truputį renkasi. Kai kas šiandien atvažiuoja, kai kas rytoj. Manau ir tikiu, kad žalios ir baltos spalvų bus pilnos trasos“, – savo sirgalius įvertino G. Notkus.