Kai paukštis nepakyla, o stirna neranda kelio namo...

„Jei kam nors galiu palengvinti skausmą, kančią arba įkelti nusilpusį paukštį į lizdą, mano gyvenimas nebuvo beprasmis“, - sakė Emily Dickinson. Ši citata labai gerai atspindi tai, ką siekiame įgyvendinti artimiausiu metu - atidaryti VšĮ „Lesės“ naują filialą „Laukinė Lesė“.

Visi mes,, mylintys gyvūnus, dažniausiai stengiamės padėti tiems, kurie yra mūsų kiemuose, gatvėse, kurie graudžiai inkščia ir gailiai kniaukia. Tačiau pastaruoju metu sulaukiame nemažai skambučių apie tuos, kurie kenčia visiškoje tyloje ir gan atokiai nuo žmonių akių - tai laukiniai gyvūnai bei paukščiai. Jie, kaip ir visos kitos būtybės, jaučia baimę, kenčia skausmą ir turi didelį troškimą gyventi.

Kai iš lizdelio iškritęs paukštis nepakyla į dangų, jam gali padėti tik žmogaus rankos. Kai besiblaškanti kelyje stirna neranda kelio namo, o jos krūtinėje nenumaldomai plaka laukinė širdis, jai gali padėti tik žmogaus geranoriškumas. Kai laukinio gyvūno mažylis yra atskiriamas nuo mamos, ją gali pakeisti tik žmogiškas jautrumas ir atsakomybė prieš laukinę gamtą.

Žmonės ieško pagalbos, norėdami padėti rastiems sužalotiems paukščiams, iškritusiems iš lizdų mažyliams, pasiklydusiems jaunikliams, sužeistiems laukiniams gyvūnams ir t.t. Tačiau gauti naudingą ir kompetentingą informaciją, kaip geriau pasielgti vienu ar kitu atveju, labai sudėtinga. Kita bėda - net gavęs reikiamą informaciją žmogus, radęs nelaimėlį, ne visada gali juo pasirūpinti.

Laukinio gyvūno ar paukščio sugavimas, gydymas, reabilitacija ir grąžinimas į laukinę gamtą yra labai svarbus ir atsakingas darbas“, - sakė nemažą darbo metų patirtį su laukiniais gyvūnais turinti specialistė, „Laukinės Lesės“ skyriaus vadovė Lolita Greblikienė. Pasak jos, reikia turėti daug patirties teisingai sugauti laukinį gyvūną, kad nenukentėtų nei jis, nei žmogus.

Dėl šių priežasčių gyvūnų globos organizacija „Lesė“ steigia pirmąjį analogo Lietuvoje neturintį filialą „Laukinė Lesė“, kur bus rūpinamasi laukinių gyvūnų priežiūra, gydymu, reabilitacija ir grąžinimu į laukinę gamtą.

Tikimės Jūsų supratimo ir palaikymo. Kreipkitės - mes stengsimės Jums padėti.

Tel. nr. konsultacijai: +370 640 56 861.

Mūsų svajonės - gražios, tikslai – kilnūs, tačiau be Jūsų palaikymo ir paramos jų įgyvendinti neįstengsime.

Kad svajonės taptų realybe, kad paukštis pakiltų, o stirna rastų kelią namo, vėl kreipiamės į tuos, kurie nėra abejingi laukinei gamtai. Kiekviena Jūsų auka bus skiriama naujų, paukščiams ir laukiniams gyvūnams skirtų voljerų ir narvų įrengimui, gyvūnų gydymui ir reabilitacijai, tinkamo maisto pirkimui. Iš anksto dėkojame už palaikymą, nes mes galime augti ir tobulėti tik kartu su Jumis.